Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

cancer-knowledge


Ο καρκίνος είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μια ομάδα 100 τουλάχιστον διακριτών παθήσεων με κοινό γνώρισμα την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ανώμαλων κυττάρων.
Όταν είναι αναγκαίο, όπως κατά την άσκηση της μυϊκής δόμησης το σώμα
παράγει περισσότερα κύτταρα για να διογκωθούν οι μυς.
Τώρα, αν τα κύτταρα αρχίζουν να διαιρούνται χωρίς να υπάρχει εμφανής ανάγκη για περισσότερα κύτταρα διαμορφώνεται ο όγκος.
Τα κύτταρα μετά τη φυσιολογική διάρκεια ζωής τους πεθαίνουν και αντικαθίστανται με νέα.
Πώς κάποια κύτταρα γίνονται ξαφνικά δυσλειτουργικά και επιτίθενται σε άλλα κύτταρα ή όργανα του σώματος;
Τι γίνεται με τα κύτταρα αυτά όταν κάνουν μεταστάσεις;
Κινούνται πραγματικά στο σώμα και πάνε αλλού και σχηματίζουν νέες αποικίες ή σχηματίζονται νέες αποικίες για τον ίδιο λόγο που σχηματίστηκαν και οι προηγούμενες;
Τα καρκινικά κύτταρα είναι κύτταρα που έχουν υποστεί γενετική μετάλλαξη και μπορούν να ζήσουν σε περιβάλλον που δεν έχει οξυγόνο. Με απλά λόγια όταν μια ομάδα κυττάρων στερηθεί το οξυγόνο που είναι πηγή ενέργειας, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα κάποια κύτταρα να πεθάνουν και άλλα να τροποποιηθούν και να μεταλλαχθούν για να καταφέρουν να ζουν χωρίς οξυγόνο και να ζουν από άλλες ουσίες, όπως από άχρηστα προϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού.
Όλοι γνωρίζουν ότι στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν πολλά βακτήρια που παράγονται στο εσωτερικό του σώματός μας, αλλά και άλλα που εισέρχονται στο σώμα από το εξωτερικό περιβάλλον.
Τα βακτήρια παράγονται στο σώμα από ακατάστρεπτα κολοειδή που υπάρχουν στο αίμα και στα κύτταρα, τις μικροζύμες, οι οποίες επιβιώνουν ακόμη και μετά τον θάνατο του σώματος.
Αυτές οι μικροζύμες αναπτύσσονται ή αλλάζουν μορφή ανάλογα με την ισορροπία οξέων και βάσεων στο περιβάλλον του αίματος ή του κυττάρου. Έτσι, όταν το κυτταρικό περιβάλλον γίνεται όξινο και τοξικό οι μικροζύμες αυτές γίνονται μικροργανισμοί που διασπούν και απομακρύνουν νεκρά κύτταρα, τοξίνες και άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού.
Οι μικροργανισμοί αυτοί βρίσκονται και στα καρκινικά κύτταρα και δημιουργούνται από τις μικροζύμες εξαιτίας της παρουσίας τοξικών προϊόντων του μεταβολισμού που το σώμα δεν μπορεί να αποβάλλει από τους ιστούς, από το λεμφικό σύστημα και από το αίμα.
Αυτή η θεωρία εξηγεί και γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος και οι λοιμώξεις έχουν κοινή αιτία.
Όταν υπάρχει μια βλάβη σε έναν οργανισμό συσσωρεύονται οι ζύμες που γίνονται μικροργανισμοί. Αν με αποτοξίνωση και σωστή διατροφή αντιμετωπισθεί η λοίμωξη, γίνεται πρόληψη της μετάλλαξης των αεροβίων κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα.
Γιατί όταν οι καρκινοπαθείς προσβάλλονται από μια σοβαρή λοίμωξη θεραπεύονται;Γιατί όταν οι ασθενείς που έχουν καρκίνο προσβάλλονται από λοιμώξεις και έχουν πυρετό παρουσιάζεται αυτόματη ύφεση των όγκων;
Ο πυρετός είναι αντίδραση του οργανισμού για να θεραπευθεί και τα καρκινικά κύτταρα αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος και μέσω όλων των μηχανισμών αποβολής άχρηστων ουσιών.
Όταν συμβεί μια λοίμωξη πυροδοτείται μια θεραπευτική αντίδραση από τα βακτήρια και το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά τοξικά και άχρηστα προϊόντα αποβάλλονται από τον οργανισμό, για να φθάσει ξανά το οξυγόνο στα στερημένα κύτταρα. Όταν τα καρκινικά κύτταρα έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο είτε πεθαίνουν με απόπτωση είτε γίνονται φυσιολογικά.
Γι΄αυτό υποστηρίζουν πολλοί ότι δεν πρέπει να καταστέλλεται η λοίμωξη και ο πυρετός.
Η οξυγόνωση του σώματος δεν αφήνει τα επιβλαβή μικρόβια, τους ιούς και τους μύκητες να διεισδύσουν στους ιστούς ενός υγιούς σώματος και να προκαλέσουν βλάβες. Όταν τα κύτταρα είναι καλά οξυγονωμένα παράγονται και αντιικές και αντικαρκινικές ουσίες, όπως ηιντερφερόνη. Όταν ένας ιός ή ένα μικρόβιο ή μια ουσία κριθεί από τον οργανισμό ότι δεν είναι απαραίτητη, τότε καταστρέφεται από τον αμυντικό μηχανισμό του κυττάρου και από το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο καρκίνος σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι μηχανισμός επιβίωσης του οργανισμού, όταν όλα τα υπάρχοντα προστατευτικά μέτρα έχουν αποτύχει.
Άρα, πρέπει να καταστέλλεται μια λοίμωξη με αντιβιοτικά; Πρέπει ο μικροβιακός πληθυσμός που πυροδοτεί μια ευεργετική ανοσοαντίδραση για τον οργανισμό για την αποβολή των τοξινών που είναι καρκινογόνες να καταστέλλεται;
Μήπως, κάποια από τα εμβόλια δεν θα έπρεπε να γίνονται γιατί αποδιοργανώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί εμποδίζουν την συνεργασία με τα μικρόβια για την αποβολή των αποβλήτων;
Γιατί, συχνά παρατηρείται αυτόματη υποχώρηση του καρκίνου;
Μήπως, αυτό συμβαίνει μετά από ένα κοινό κρυολόγημα ή μια άλλη λοίμωξη;
Μήπως οι θεραπείες που γίνονται για τον καρκίνο καταστέλλουν την πιθανότητα αυτή;
Μήπως οι θεραπείες αυτές οδηγούν στην μη ίαση;
Γιατί ενώ οι νέες θεραπείες και οι σύγχρονες για τον καρκίνο αυξάνονται, αυξάνονται και τα ποσοστά θνησιμότητας;
Ο ρόλος των ελεύθερων ριζών
Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια οξυγόνου υψηλής δραστικότητας που εμπλέκονται στον σχηματισμό σκουριάς στο τάγκισμα λιπών, στον σχηματισμό αθηρωματικών πλακών και πολλοί θεωρούν ότι είναι υπαίτιες και για το σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.
Οι ελεύθερες ρίζες πραγματικά οξειδώνουν και καταστρέφουν ότι είναι φθαρμένο και επιβλαβές για το σώμα. Όταν τα φθαρμένα κύτταρα και τα τοξικά απόβλητα δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το σώμα οι μικροργανισμοί και οι ελεύθερες ρίζες αποτοξινώνουν τον οργανισμό μέσω του ήπατος, των νεφρών, του πεπτικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και ο πόνος είναι θεραπευτικός
Ο πόνος είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα και προσπαθεί να αυτοθεραπευθεί. Αν κατασταλεί ο θεραπευτικός πόνος βραχυκυκλώνεται η εσωτερική επικοινωνία του σώματος και ο οργανισμός δεν μπορεί να αποτοξινωθεί.
Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος
Τα γονίδια DNA-PK και p53 είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση του οργανισμού. Όταν τροποποιηθούν τα κύτταρα διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Το DNA-PK υπό φυσιολογικές συνθήκες αποκαθιστά τα φθαρμένα γονίδια. Τα καρκινικά κύτταρα μειώνουν την ικανότητα του DNA-PK να αποκαθιστά τις βλάβες. Έτσι όταν γίνονται οι συμβατικές αντικαρκινικές θεραπείες τα κύτταρα γίνονται πιο επιθετικά.
Το p53 διαβάζει ειδικά μηνύματα και εμποδίζει τα φθαρμένα κύτταρα να διαιρεθούν και να σχηματίζουν όγκους και βρίσκεται το γονίδιο αυτό τροποποιημένο στο 80% των καρκίνων.
Τα φυσιολογικά κύτταρα εκπληρώνουν τις ενεργειακές τους ανάγκες συνδυάζοντας το οξυγόνο με τη γλυκόζη. Όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο τα κύτταρα αναγκάζονται να βρουν άλλους τρόπους για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.
Επίσης, ενεργειακή κάλυψη γίνεται και με την ζύμωση. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε περιοχές που βρίσκονται εγκλωβισμένα άχρηστα προϊόντα μεταβολισμού. Τα κύτταρα αυτά λαμβάνουν ενέργεια από το γαλακτικό οξύ για την συντήρησή τους, αλλά και για την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων από το περιβάλλον των υγιών κυττάρων. Αν το γαλακτικό οξύ δεν καταναλωθεί από τα καρκινικά κύτταρα θα προκληθεί οξέωση.
Επίσης, με την ανάπτυξη των νέων αιμοφόρων αγγείων τα καρκινικά κύτταρα προσλαμβάνουν περισσότερη γλυκόζη και μπορούν να επιβιώνουν και να εξαπλώνονται.

Τώρα που μάθατε τι είναι ο καρκίνος, απλά καταλάβατε ότι δεν είναι ανεφικτο να τον αντιμετωπίσετε.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις