Παραιτήθηκε ο φιλογερμανός Ν.Κάμερον: "Οι αποφάσεις του λαού θα γίνουν σεβαστές"

 
 
 
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ακολουθούν της απόφασης του λαού της Βρετανίας να βγεί η χώρα τους από την Ευρωπαική Ένωση. Πρίν από λίγο, σε διάγγελμα του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωση την παραίτηση του και προανήγγειλε εκλογές για τον Οκτώβριο.
 
Ταυτόχορνα, ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε έκτακτη Σύνοδο των 27 που... παραμένουν για την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι εθνικιστές στη Γαλλία και την Ολλανδία σηκώνουν το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσαν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία άλλωστε...
 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε το διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την παραιτησή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας με τη σύζυγό του Σαμ στο πλευρό του. Οι τηλεοπτικές κάμερες μάλιστα "έπιασαν" την σύζυγο του πρωθυπουργού να δακρύζει.
 
"Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενημέρωσα τη Βασίλισσα για τις εξελίξεις.
 
Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε. Γι' αυτό κάναμε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, γι' αυτό κάναμε και αυτό το δημοψήφισμα. Έδωσα τη μάχη με πάθος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ ως πρωθυπουργός να σταθεροποιήσω το πλοίο. Αλλά δεν μπορώ να παραμείνω καπετάνιος. Πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία!
 
Οι αποφάσεις του λαού θα γίνουν σεβαστές. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή. Η οικονομία της Βρετανίας θα παραμείνει σεβαστή. Δεν υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής των Βρετανών που μένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή των μη βρετανών πολιτών που μένουν στη Βρετανία. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός αυτής της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια", δήλωσε.
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις