Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ… ΙΜΑΜΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ… ΙΜΑΜΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


Δεν έφταναν οι «πονοκέφαλοι» του Ερντογάν με τους Κούρδους και τους αντιφρονούντες που τον κατηγορούν για δικτατορική πολιτική, τώρα ανέκυψε και θέμα ιμάμηδων και μάλιστα όπως φαίνεται πολύ σοβαρό, όπως αποκαλύπτει
η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες η Γενική Διεύθυνση της τουρκικής Ασφάλειας έχει λάβει εντολή να φακελώσει… 107 χιλιάδες ιμάμηδες σε όλη την έκταση της επικράτειας και σε 81 περιφέρειες γιατί σύμφωνα με πληροφορίες εκτυλίσσεται μια μεγάλη συνομωσία κατά του καθεστώτος Ερντογάν από κυκλώματα ιμάμηδων που κατηγορούνται ότι πρόσκεινται στον εξόριστο ισλαμιστή ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι σχετικές αναφορές έχουν γίνει από την Τμήμα Πληροφοριών της κυβέρνησης και έχουν σταλεί προς ενημέρωση και στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, με την υπογράμμιση ότι πρέπει να εξαρθρωθεί η συνωμοσία των ιμάμηδων. Σύμφωνα με τις κατηγορίες πολλοί ιμάμηδες ενέχονται για συμμέτοχη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως έχει χαρακτηριστεί το ποίμνιο του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο για συνωμοτικές κινήσεις των ιμάμηδων είναι οι Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis και Osmaniye. Δηλαδή κεντρική και ανατολική Τουρκία όπου το θρησκευτικό ζήτημα είναι έντονο.
Η σύγκρουση των άλλοτε συντρόφων Ερντογάν –Φετουλάχ Γκιουλέν, εντείνεται όλο και περισσότερο και είναι άλλος ένας παράγοντας που τρίζει τα θεμέλια της Τουρκίας.





 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις