ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! Τον στέλνουν σπίτι του πριν υποδεχθεί τον Τσίπρα



newpost
 

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απομάκρυνση του πρέσβη μας στη Κίνα παραμονές του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη χώρα.
Όπως αναφέρει το Newpost είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθεί ο πρέσβης που προετοίμασε την ελληνική επίσκεψη. Αυτό σε μία στιγμή που
 πολύ μελάνι έχει χυθεί για την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Πεκίνο (2- 6 Ιουλίου), επίσκεψη για την οποία οι προσδοκίες είναι υψηλές μετά και το πρόσφατο «ξεπάγωμα» των ελληνο-κινεζικών σχέσεων.
Την περίοδο αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στέλνει στη συνταξιοδότηση σειρά διπλωματών, καθώς συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια. Μαζί με αυτούς είναι ωστόσο και ο πρεσβευτής μας στο Πεκίνο, Βασίλειος Κωστής. Ο άνθρωπος που προετοίμασε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την επίσκεψη και ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους Κινέζους.
Εκείνο που προβληματίζει είναι η στάση του υπουργείου εξωτερικών καθώς παρά το γεγονός ότι ο υπό συνταξιοδότηση διπλωμάτης πρότεινε στους προϊσταμένους του να «παγώσει» επί του παρόντος η υπουργική απόφαση, να πραγματοποιηθεί χωρίς προσκόμματα η επίσκεψη του Α. Τσίπρα και εν συνεχεία να συνταξιοδοτηθεί, με 25 ημέρες καθυστέρηση.
Ο Β. Κωστής θεωρείται από τους καλύτερους που διαθέτει η Υπηρεσία και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στον υπηρεσιακό φάκελό του στα 35 χρόνια υπηρεσίας του, που να δικαιολογεί την «εδώ και τώρα» αποχώρησή του. Σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο διαμαρτυρήθηκε, όπως μάθαμε, γιατί τέτοια μεταχείριση, όπως υποστήριξε, επιφυλάσσεται μόνο σε υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε σοβαρό πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα, και οι οποίοι ανακαλούνται πάραυτα στην Κεντρική Υπηρεσία.
Επίσης, πολλά ερωτηματικά προκαλεί η επιλεκτική συνταξιοδότηση καθώς δύο τουλάχιστον, διπλωμάτες, που υπηρετούν σε πρεσβείες μας στο εξωτερικό, ακούγεται πως δεν έχουν ακόμη πάρει εντολή μετακίνησης στην Κεντρική Υπηρεσία.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις