Συγχαρητήρια από τον Λευκό Οίκο για την διάλυση των ελληνικών επιχειρήσεων

Συγχαρητήρια από τον Λευκό Οίκο για την διάλυση των ελληνικών επιχειρήσεων


Το ελληνικό σοβιετικής απόχρωσης κράτος φορολογεί τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους υψηλότερους συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά επιτελεία υπόσχονται ανάπτυξη χωρίς ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα την στιγμή που
το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση, η περαιτέρω αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε επαχθείς συνθήκες άδικου ανταγωνισμού υπέρ των ξένων επιχειρήσεων που προσφέρουν ίδιες υπηρεσίες εντός ή εκτός Ελλάδος, καθώς τα έσοδα τους δεν φορολογούνται εδώ.
Μεταξύ άλλων, αυτό αναγκάζει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες με ευνοϊκότερο και πάνω απ' όλα σταθερό φορολογικό σύστημα και νομικό καθεστώς.
Έτσι το ελληνικό κράτος χάνει δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αυξάνεται η ανεργία και το μόνο κέρδος είναι τα συγχαρητήρια από τον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα βλέπει την σοσιαλιστικού τύπου πολιτική που εφαρμόζει στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ να βρίσκει μεγαλύτερη επιτυχία στην Ελλάδα.
Η συνολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ανέρχεται τουλάχιστον στο 52% των εσόδων τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως είναι η Βουλγαρία και η Κύπρος, δεν υπερβαίνει το 27%.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2015 είχε μέσο συντελεστή εταιρικής φορολόγησης 29%, πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα στη Βουλγαρία οι επιχειρήσεις φορολογούνται με 10%.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως η  πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες στην αγορά, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την απασχόληση.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις