Εντοπίστηκαν πολλά εκατομμύρια πλαστά νέα 20ευρα

 


Από το 2002 που ξεκίνησε η αποκλειστική κυκλοφορία ευρώ στην αγορά, έχουν περάσει 14 χρόνια. Σε αυτά τα 14 χρόνια είδαμε να αλλάζουν τα χαρτονομίσματα των 5, των 10 και εσχάτως και των 20 ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και η αλλαγή
των 50 ευρώ, ώστε να είναι πιο δύσκολα στην παραχάραξη, με νέες δικλείδες ασφαλείας. Ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να πτοήσει τους παραχαράκτες που κατάφεραν, καθώς φαίνεται, να παραχαράξουν το νέο 20ευρο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015 και χαρακτηριζόταν ως το πλέον ασφαλές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε χθες 7 εκατ. ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα και προχώρησε στη σύλληψη τριών ανδρών που πιάστηκαν να τυπώνουν πλαστά 20ευρα.
Οι τρεις συλληφθέντες – ιταλικής καταγωγής – είχαν ξεκινήσει ολόκληρη επιχείρηση παραχάραξης σε ένα διαμέρισμα έξω από τη Νάπολη στη Νότια Ιταλία. Άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο και τους έπιασαν επ' αυτοφόρω έκαναν έφοδο και τους συνέλαβαν επί το έργον...
«Αυτή ήταν η πρώτη γιάφκα παραχάραξης χαρτονομισμάτων των 20 € που έχουμε ανακαλύψει», ανέφερε ο υπαστυνόμος Guglielmo Sanicola.
«Τα ψεύτικα χαρτονομίσματα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αρκεί να είναι αρκετά καλά για να ξεγελάσουν τον καταναλωτή. Και αυτά που εντοπίσαμε ήταν εξαιρετικής ποιότητας», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Reuters.
H νέα έκδοση των 20ευρων που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 φέρουν ένα διάφανο ολόγραμμα του πορτρέτου της Ευρώπης, της ηρωίδας της ελληνικής μυθολογίας που θάμπωσε με τα κάλλη της τον Δία και από την οποία πήρε το όνομά της η ευρωπαϊκή ήπειρος..
Μέχρι τότε, τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ ήταν ο συνήθης στόχος παραχάραξης, καθώς πάνω από το 46% των πλαστών που είχαν κατασχεθεί κατά το β' εξάμηνο του 2015 ήταν 20ευρα, σύμφωνα με την ΕΚΤ, εξ ου και η απόφαση να αντικατασταθούν με άλλα, ασφαλέστερα.
Τα πλαστά νέα 20ευρα που κατασχέθηκαν φθάνουν τις 500.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα πλαστά χαρτονομίσματα που, εκτός από τα 20ευρα ήταν τραπεζογραμμάτια των 50 και των 100, ανέρχονταν σε 6,5 εκατ. ευρώ.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις