Αιματοβαμένο ξημέρωμα στην Κυανή Ακτή: Έφτασαν τους 84 οι νεκροί - Ανάμεσα τους και τουλάχιστον 10 παιδιά (φωτό & βίντεο)

 
 
 
Σοκαρισμένη βρίσκει τη Γαλλία το ξημέρωμα στην Κυανή Ακτή που πλημμύρισε με αίμα όταν ο μακελάρης οδηγός του φορτηγού έπεσε πάνω στο πλήθος που γιόραζε την 14η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί έφτασαν τους 84, ενώ η κατάσταση 18 τραυματιών από τους περίπου 100 θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι από τους τραυματίες τα 54 είναι παιδιά και βρίσκονται στο νοσοκομείο.
 
Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί και να ξεπερνάει τα 10. Παρακολουθούσαν με τους γονείς τους την επίδειξη πυροτεχνημάτων, στο πλαίσιο των εορτασμών για την πτώση της Βαστίλης.
 
Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά ενώ ακόμα 120 χρειάστηκαν για διάφορους λόγους την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Pierre-Henry Brandet.
 
Καθώς χάραξε στη Νίκαια, πολλοί είναι οι συγγενείς και οι φίλοι αγνοουμένων που πηγαίνουν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ αναζητώντας τους αγαπημένους τους. 
Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία που απεικονίζει μια γυναίκα η οποία με κραυγές αναζητά τον γιο της καθώς περπατά στη λεωφόρο που έγινε το νέο σκηνικό του τρόμου. 

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε λίμνες αίματος, σπασμένα παιδικά καρότσια, φαγητά, που προφανώς οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν το σόου πυροτεχνημάτων τσιμπούσαν αλλά τους έπεσε από τα χέρια, ενώ ακόμη και τώρα υπάρχουν σοροί στο δρόμο... 
Ο χώρος του μακελειού  είναι αποκλεισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Άνθρωποι σκέφτονται το κακό που τους βρήκε.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις