Απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ο Τούρκος πρέσβης για τους 8 πραξικοπηματίες

Απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ο Τούρκος πρέσβης για τους 8 πραξικοπηματίες


Προκαλεί ανοιχτά την Ελλάδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες πρόκειται να επιδεινωθούν δραματικά, εφόσον η Ελλάδα δεν εκδώσει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αποτέλεσαν μέρος του
πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους «Αν η Ελλάδα δεν προβεί στην έκδοσή τους τότε θα υπάρξει ισχυρό πλήγμα στις διπλωματικές θέσεις των δύο κρατών».
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Η Τουρκία εμπλέκει τους στρατιωτικούς με την επιχείρηση δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Μαρμαρίς όπου διέμενε.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη στο CNN Greece, «τους διάβασα το δημοσίευμα και μόλις το άκουσαν γέλασαν. Μου είπαν ότι δεν πήγαν ποτέ στο Μαρμαρίς και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό».
Οι Τούρκοι πραξικοπηματίες έχουν ήδη υποστηρίξει ότι είχαν λάβει εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από περιοχές της Κωνσταντινούπολης και δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα, ενώ όταν ενημερώθηκαν μέσω sms από συγγενείς τους ότι βρισκόταν σε εξέλιξη πραξικόπημα έκρυψαν σε δάσος το ελικόπτερο και με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις