Βιομετρική, ο «εφιάλτης» των ανθρώπων

Βιομετρική, ο «εφιάλτης» των ανθρώπων


Και στην Ελλάδα μπαίνουμε για τα καλά στην εποχή της βιομετρικής, μετά από εντολή ΗΠΑ και συναίνεση της κυβέρνησης.
Η βιομετρική είναι ο τεχνολογικός τομέας που καταγράφει, ομαδοποιεί και χρησιμοποιεί τα
χαρακτηριστικά τους σώματος κάθε ανθρώπου με σκοπό την ταυτοποίηση των στοιχείων του με σκοπό την αναγνώριση, τον εντοπισμό και την παρακολούθησή του, σε ένα πλήρως ελεγχόμενο «παγκόσμιο» κράτος.
Η βιομετρική πλασάρεται παντού στην καθημερινότητά μας για να την συνηθίσουμε! Ολοένα και περισσότερες τράπεζες στον κόσμο χρησιμοποιούν δαχτυλικά αποτυπώματα, ανίχνευση προσώπου και άλλων ειδών βιομετρικά για να ασφαλίσουν τους λογαριασμούς.



Η τράπεζα Wells Fargo επιτρέπει μερικούς πελάτες της να σκανάρουν την ίριδα των ματιών τους με τα κινητά τους τηλέφωνα για να μπουν στους εταιρικούς λογαριασμούς τους
Η εταιρία Citigroup είναι σε θέση να επαληθεύσει 800.000 πελάτες της με πιστωτική κάρτα από τις φωνές τους.
Ο Συνεταιρισμός Ηνωμένων Υπηρεσιών Αυτοκινήτων (USAA) αναγνωρίζει πελάτες του μέσω των χαρακτηριστικών του προσώπου τους.
«Πιστεύουμε πως ο κωδικός πρόσβασης έχει αρχίσει και πεθαίνει. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης λόγω του μεγάλου αριθμού παραβίασης δεδομένων», δήλωσε αντιπρόεδρος της επιχείρησης διαχείρισης οικονομικών εγκλημάτων του USAA, Tom Shaw.

Το τυρί: Η παραβίαση των δεδομένων.

Η φάκα: Το βιομετρικό φακέλωμα!




Εν τω μεταξύ, πολλά smartphones, iPhones κτλ. έχουν επιφάνειες αφής οι οποίες μπορούν να σκανάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.
«Αν έχεις το κινητό σου και πιστοποιείς την ταυτότητά σου με το δάχτυλο τότε είναι πολύ πιθανό ότι είσαι εσύ», ανέφερε είπε ο ειδικός βιομετρικής και ιδρυτής του Twin Mill, Samir Nanavati.
Ορισμένα στελέχη τραπεζών λένε πως οι πελάτες ρωτούν συχνά αν οι βιομετρικές τους πληροφορίες θα αποτελέσουν μέρος μιας ιδιωτικής βάσης δεδομένων παρόμοια με αυτήν που κατέχει το F.B.I.
Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχουν πολίτες που έχουν «μυριστεί» το κόλπο της Νέας Τάξης.






ΠΗΓΗ




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις