Χάος στο Ντάλας: Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

 


Χάος στο Ντάλας του Τέξας. Μία διαδήλωση για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών, μετά τις δύο δολοφονίες από αστυνομικούς μετατράπηκε σε μακελειό. Δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πύρ σκοτώνοντας τρείς αστυνομικούς και τραυματίζοντας
τουλάχιστον επτά ακόμη. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας στο Ντάλας, οι δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από κάποιο υψηλό σημείο. Συνολικά 10 αστυνομικοι δέχθηκαν τα πυρά τους. Τρεις είναι οι νεκροί, δύο βρίσκονται στο χειρουργείο και τρεις εκτιμάται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πρίν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πώς ένας ακόμη αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα του ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις.
Κατά την ίδια ανακοίνωση κανείς από τους δύο ελεύθερους σκοπευτές δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάλας

Σύμφωνα με τα Διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα), ενώ ηταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βιας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.
Η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός αφροαμερικανού άνδρα ο οποίος θεωρείται ύποπτος και ζητά από τους πολίτες βοήθεια και πληροφορίες για να τον εντοπίσει.


View image on Twitter


Πριν από λίγο η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δραστης του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα παραδόθηκε, ενώ ένας δεύτερος που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση. Δίπλα στον δεύτερο βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο ερευνάται.
Video που ανέβηκαν στα social media δείχνουν τον πανικό που επικράτησε την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αλλά και τον καταιγισμό πυρών! «Όλοι ούρλιαζαν και έτρεχαν» λέει γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο. «Περπατούσα δίπλα σε έναν αστυνομικό όταν ξαφνικά άκουσα έξι ή οκτώ πυροβολισμούς» είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις