Άγριο ξύλο μεταξύ Αμερικανού διπλωμάτη και Ρώσου φρουρού στη Μόσχα

Βίντεο: Άγριο ξύλο μεταξύ Αμερικανού διπλωμάτη και Ρώσου φρουρού στη Μόσχα 

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα σκαλοπάτια της πρεσβείας των ΗΠΑ - Μυστήριο σχετικά με τα αίτια του καυγά και το ποιος... τον ξεκίνησε

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε σήμερα οπτικοακουστικό υλικό που εικονίζει, όπως ανέφερε, έναν Ρώσο αστυνομικό και έναν
Αμερικανό διπλωμάτη να παλεύουν στα σκαλοπάτια τις αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα.

Αναφορές για το περιστατικό είχαν έρθει στο φως στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανούς διπλωμάτες, τόνισε πως ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία δέχθηκε επίθεση στις 6 Ιουνίου από έναν αστυνομικό. Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν αντίθετα πως ο διπλωμάτης επιτέθηκε στον αστυνομικό. Το πλάνο νυχτερινής λήψης, που φαίνεται να προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από τον δρόμο απέναντι από την είσοδο της πρεσβείας, δείχνει ένα κίτρινο ταξί να σταματά και έναν άνδρα να βγαίνει έξω από το όχημα από την θέση του συνοδηγού.

Ο άντρας κινείται αποφασισμένος προς την είσοδο του κτιρίου, αλλά μετά από μόλις τρία του βήματα, ανοίγει απότομα η πόρτα του κουβούκλιου του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν δίπλα. Ένας άνδρας με αστυνομική στολή πετάγεται έξω, αρπάζει τον άλλο άνδρα και αρχίζει να παλεύει μαζί του στο έδαφος, περίπου δύο μέτρα από την πόρτα εισόδου στο κτίριο της πρεσβείας. Οι δύο άνδρες παλεύουν στο πάτωμα και ο άνδρας που βγήκε από το όχημα κατορθώνει, σέρνοντας, με τον αστυνομικό από πάνω του, να μπει στην πόρτα του κτιρίου. Σε αυτό το σημείο το οπτικοακουστικό υλικό σταματά.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν απάντησε άμεσα, έπειτα από επικοινωνία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για κάποιο σχόλιο. Μια εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως ο αστυνομικός θέλησε να προβεί σε έλεγχο των εγγράφων του άντρα για να διαπιστώσει αν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της πρεσβείας, αλλά δέχθηκε αγκωνιά στο πρόσωπο, όταν προσπάθησε να τον ελέγξει. Πρόσθεσε πως ο εργαζόμενος στην πρεσβεία ήταν πράκτορας της CIA που λειτουργούσε υπό διπλωματική κάλυψη. Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για σειρά παρενοχλήσεων ενάντια στους διπλωμάτες της στην Μόσχα, ενώ η Ρωσία κατηγορεί από την πλευρά της την Ουάσιγκτον ότι μεταχειρίζεται με παρόμοιο τρόπο Ρώσους διπλωμάτες με έδρα τις ΗΠΑ.











ΠΗΓΗ














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις