Πως θα φτάσουν οι Ρώσοι στα στενά, ποιος θα τους καλέσει, ποιος θα ναι ο νέος ψυχρός πόλεμος.

putin-erdogan-car-sultan-670 
 
 
– Περαιτέρω σύσφιξη σχέσων μεταξύ Τουρκίας- Ρωσίας
– Περαιτέρω κλιμάκωση των σχέσων μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ
– Διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρασιατική Ένωση
– Υπογραφή στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας
– Ενίσχυση του PKK από τις ΗΠΑ – ζήτημα Κουρδικού κράτους
– Διαδικασία εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
– Μεγάλη επιχείρηση της ΗΠΑ για αποσταθεροποιήση και εμφύλιο στην Τουρκία με στόχο την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν
– Πτώση Ερντογάν και θερμό επεισόδιο Τουρκίας – Ελλάδας από τους στρατιωτικούς της Τουρκίας
– Άμεση έκκληση του Ερντογάν στον Πούτιν για βοήθεια
– Επέμβαση της Ρωσίας στην Τουρκία και κατάληψη των στενών του Βοσπόρου και της Κωνσταντινούπολης
Ίσως να μοιάζει τρελό σενάριο αλλά  ήδη άρχισε να εκτυλίγεται, σε σημείο, που λέω να βάλω και στοίχημα, ένα τελάρο μπύρες…
Η απόδειξη, εγκυρότητας, του σεναρίου αυτού, αποκαλύπτεται, μέσω της παρακάτω, γεωπολιτικής μου ερμηνείας και αναλύσεως, εκτυλίγματος των παραπάνω γεγονότων.
Τις τελευταίες μέρες, έχει πέσει σωρεία ειδήσεων, με αφορμή την κατάσταση στην Τουρκία και τα γεωπολιτικά αντίκτυπα, σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που ίσως οι περισσότεροι, να μην έχουν αντιληφθεί, κυρίως λόγω »θέρους και διακοπών» αλλά και της μούγκας και παραπληροφορήσεως των μέσων μαζικής ενημέρωσης/ εξαπάτησης/ διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, όπως τους βολεύει.
Ποιους βολεύει; Στην προκειμένη περίπτωση τους δυτικούς, θα καταλάβετε γιατί.
 Όλα ξεκίνησαν με το πραξικόπημα στην Τουρκία:
Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε, ήταν, αν όντως, πρόκειται περί πραξικοπήματος, καθώς ο σχεδιασμός, φαινόταν ανοργάνωτος.
Άμεσα, τέθηκε το ερώτημα, μήπως και το έκανε ο Ερντογάν, ώστε να χει αφορμή, για να ισχυροποιήσει την θέση του, ξηλώνοντας μαζικά, στελέχη του δημοσίου και αντιφρονούντες με τις δικές του θέσεις και θυσιάζοντας ένα μεγάλο τμήμα στρατιωτών, στο όνομα της επιτυχίας του.
Αυτή η άποψη, ίσως θα βόλευε τους δυτικούς…
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αυτό:
1. Ο Ερντογάν, αποφάσισε, ως στριμωγμένος και απελπισμένος με την γεωπολιτική κατάσταση στην χώρα του, να κάνει »γεωπολιτική στροφή» προς την Ρωσική ομοσπονδία και αποφασίζοντας να παραχωρήσει την στρατιωτική βάση του Ιτζιρλίκ, κάτι το οποίο προαναγγέλει, μελλοντική συνεργασία και σε στρατιωτικό επίπεδο, εξ άλλου δεν τον συμφέρει η Ρωσία ως εχθρός.
2. Στην Ρωσική ομοσπονδία, αυτή η συνεργασία, συμφέρει, καθώς εγγυάται πρόσβαση στους αγωγούς και στην Μεσόγειο, κάτι στο οποίο οι δυτικοί, είναι αμετάκλητα, αντίθετοι!
Αυτό, προαναγγέλει συμμαχία με τον Ερντογάν και προοπτικές για την Τουρκία, να εισχωρήσει στις τάξεις, του αναπτυξιακού, οικονομικού σχηματισμού εν ονόματι BRICS, κάτι που ενισχύει την ανερχόμενη »Ευρασιατική» Ένωση.
3. Η στροφή αυτή, του Ερντογάν, ενόχλησε τους δυτικούς και θέλουν, πάση θυσία, να την παρεμποδίσουν και με την μέθοδο, της υπονόμευσης, να φέρουν στην Τουρκία, έναν εμφύλλιο, μεταξύ, υποστηρικτών του Ερντογάν, υποστηρικτών του Κουρδικού κράτους και απελευθερωτικού μετώπου, εν ονόματι PKK και υποστηρικτών του Κεμαλικού, Γκιουλέν, φιλοδυτικού, στον οποίον φυσικά οι ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παρέχουν άσυλο και αρνούνται να τον εκδώσουν στην Τουρκία, παρά το αίτημα τους.
4. Χθές κιoλας, παρενέβει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, λέγοντας να μην εκδώσει η Ελλάδα, τους 8 Τούρκους, που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, πράγμα το οποίο σημαίνει, πως οι Αμερικανοί, θεωρούν την Ελληνοτουρκική σύγκρουση, δεδομένη.
Επίσης, τα λεγόμενα »εξαφανισμένα» πλοία του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ειπώθηκε, πως ήταν υπό τον έλεγχο πραξικοπηματιών κατά του Ερντογάν, τα οποία, δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, ισχυριζόντουσαν πως δεν έχουν εντοπιστεί, λες και μπορεί να χαθεί ένα πλοίο μες το Αιγαίο, εντελώς μα εντελώς »ξαφνικά»
5. Τέσσερα πλοία υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών βρέθηκαν, από την Ρωσική ομοσπονδία, δηλαδή εντοπίστηκαν, στην Μαύρη Θάλασσα, αγκυροβολημένα, σε λιμάνια της Ρουμανίας και Βουλγαρίας, χώρες δηλαδή, υπό δυτική επιροή.

Μόλις διέρευσε αυτή η είδηση, ξαφνικά, εντελώς »ξαφνικά» τα δυτικών συμφερόντων μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, έτρεξαν, να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα, στο όνομα της κοινής γνώμης, άρχιζοντας να λένε, πως εντάξι, εντοπίστηκαν απλά ήταν ακυβέρνητα και δεν είχαν επικοινωνία…
6. Τα μέσα ενημέρωσης, δυτικών συμφερόντων, προσπαθούν πάση θυσία, ν’ αποκρύψουν τον ρόλο της δύσης, στην αποσταθεροποίηση της Τουρκίας, όπως και την γεωπολιτική στροφή του Ερντογάν στον Πούτιν.
Είπαν μεν, πως αναμένεται σίγουρα και άλλη απόπειρα στην Τουρκία αλλά δεν είπαν από ποιον.
α) Δεν είπαν για στρατιωτικούς, σχηματισμούς αεροπορίας στρατού, μηχανοκίνητες μονάδες και άλλες μονάδες, οι οποίες, έχουν εισχωρήσει στις τάξεις του PKK.
β) Δεν είπαν, πως οι ίδιοι, υποκινούν τον εμφύλλιο, με στόχο να φέρουν στην εξουσία τον Γκιουλέν, προκειμένου ν ανακτήσουν τον έλεγχο τα δυτικά συμφέροντα στην Τουρκία.
γ) Δεν είπαν, πως, »λάθος» το ότι θα στηρίξουν το PKK, το είπαν και να μη το λέγανε, είναι ολοφάνερο πως τάσονται υπέρ του Κουδικού κράτους.
Καταρχάς, έχουν ενισχύσει το PKK, με πυρομαχικά και οπλισμό, την ίδια περίοδο, που γινόταν ο εμφύλλιος στην Συρία, πριν κατέβουν οι Ρώσοι, ακριβώς όπως ενίσχυσαν το ISIS, το οποίο ξαφνικά, βρέθηκε να χει στην κατοχή του, Μηχανοκίνητο πυροβολικό, οχημάτων, Γερμανικής κατασκευής!
7. Ήδη, έχει γίνει συζήτηση, για την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, με την Γαλλία, κύριο υποστηρικτή της αποβολής αυτής και τις ΗΠΑ, να χουν κυριολεκτικά, διαολοστείλει τον Ερντογάν, εδώ και πολύ καιρό.
Είναι επόμενο, πως η Τουρκία και να μην ήθελε άλλες συμμαχίες, θα τις χρειαστεί, ειδικά τώρα, που οι δυτικοί, θα επιχειρήσουν εμφύλλιο στην Τουρκία, με σκοπό, να φέρουν στην εξουσία των Γκιουλέν και να ιδρυθεί φυσικά και Κουρδικό κράτος, όπως προανέφερα.
8. Είναι αδύνατον για τον Ερντογάν, να κρατηθεί στην εξουσία μόνος του, ενώ θα δέχεται τέτοιο πλήγμα, χρηματοδοτούμενο και υπονικούμενο από τους δυτικούς και η μόνη χώρα, στην οποία μπορεί να κάνει έκκλιση προς βοήθεια, είναι η Ρωσία.
Πόσο έφικτό να συμβεί αυτό;
α) Αν οι δυτικοί, αποκτήσουν τον απόλυτο γεωπολιτικό έλεγχο στην Τουρκία, που ποτέ δεν είχαν, διότι η Τουρκία απλώς έπαιζε »μπάλα» με όλες τις πλευρές, κοιτώντας τα δικά της συμφέροντα κι ας ήταν στο ΝΑΤΟ, εξ άλλου »δεν είναι ηλίθιοι σαν και μας», τότε θα αποτελέσει άμεση απειλή, για την έξοδο της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Μεσόγειο και συμμετοχή στους Αγωγούς, ενώ επίσης, οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία, θ’αποκοπούν.
β) Είναι δεδομένο, πως η Τουρκία, με ηγέτη, τον Κεμαλικό Γκιουλέν, θα χει αυτόν τον ρόλο και ποιο συγκεκριμένα, καθώς δεν θα μείνει αναπάντητη αυτή η ενέργεια των δυτικών, η Τουρκία θ’ αποτελέσει, προπύργιο, θυσία, των δυτικών, έναντι της Ρωσικής ομοσπονδίας.
γ) Την Τουρκία θα την διαλύσουν οι σύμμαχοι και μετά θα μπει η Ρωσία από πίσω. Ένα σενάριο, εφικτό και πάρα πολύ κοντά, που νομίζω πως αποδεικνύει, ότι για την Ρωσία, ο Ερντογάν, έχει γίνει πλέον φίλος, συνεργάτης και σε μια τέτοια κατάσταση, δεν θα ναι καθόλου παράξενο, να ζητήσει βοήθεια από τον Πούτιν, προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο της Χώρας του.
Είναι λοιπόν, δεδομένο, ότι η Ρωσία θα κατέβει στα »πολυπόθητα» στενά, μόνο που η Τουρκία στην οποία θα επιτεθεί, θα ναι η Τουρκία του Γκιουλέν και των δυτικών και έτσι, η Τουρκία στην πορεία, λόγω της κατάστασης που θα επικρατεί, για να εξομαλυνθεί, κάθε περίπτωση, συρράξεων και εμφυλλιοπολεμικών τάσεων, θα χωριστεί, σε κομμάτια, μιας ενιαίας ομοσπονδίας, του άξονος, της Ευρασιατικής ενώσεως, με κυρίαρχο κράτος, την Ρωσία.
Όσο για το τελευταίο μέρος, το πως θα γίνει ο πόλεμος, θερμός, νομίζω πως από δω και μπρος, γνωρίζετε την συνέχεια!
9. Τι σημαίνουν όλ αυτά για την Ελλάδα;
α) Είτε είναι ο Ερντογάν, ο άρχοντας της Τουρκίας, είτε ο Γκιουλέν, το ένα και το ίδιο είναι, την αποσταθεροποίηση και τις επιθέσεις ισλαμιστών δεν τις γλιτώνουμε, ούτε την απώλεια, έστω προσωρινή, της Θράκης και του Αιγαίου, ούτε τα παιχνίδια της Αλβανικής UCK και του κράτους τους.
β) Γενική επιστράτευση δεν θα γίνει, εμπορικά θ’ αποκλειστούμε, οικονομικά θα στερέψουμε και θα μετατραπούμε, σε κάτι χειρότερο, από Βενεζουέλα.
γ) Όλοι θα μας θέλουν με το μέρους τους, για να χουν πρόσβαση στις περιοχές μας, για τον πόλεμό τους. Κακώς. Δεν πρέπει, κανείς δε μας αγαπάει, υπάρχουν μόνο γεωπολιτικά συμφέροντα και ένας λάθος να κάνουμε, να λάβουμε θέση, υπερ του ενός η του άλλου, θα πάθουμε μεγάλη ζημιά!
»Όποιος θα συμμετέχει σ αυτόν τον πόλεμο, θα πάθει μεγάλη ζημιά»
10. Οφείλουμε, ως πολίτες, ως λαός, εμείς να γίνουμε πολιτεία, δημιουργώντας τους θεσμούς μας, ξεκινώντας από τομείς διαχείρισης κρίσεων, παραγωγής πόρων και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, δημιουργίας ομάδων αυτοάμυνας και μετατροπής σε πολιτοφυλακή, δημιουργίας συμβουλίων, συνεδριάσεων, τομέων μιας πολιτείας, όπου θα συναποφασίζουμε για τις ενέργειές μας, όπου θα επιλέγουμε όχι ανθρώπους αλλά προτάσεις και σχέδια ανθρώπων και θα τους ανακαλλούμε όποτε θα παραβιάζουν το καθήκον τους.
Όποτε οι καταστάσεις θα μας το επιτρέψουν, με όποιον τρόπο κι αν είναι εφικτό, σε κάθε περιφέρεια, έτσι, θα είμαστε σίγουροι και για την ουδετερότητά μας και για μια δίκαια πολιτεία και πως δεν θα έχει καν, την δυνατότητα, το παγκόσμιο σύστημα, να στείλει δικούς του ψευτοσωτήρες, απατεώνες.
Τα κινήματα γνωρίζουν την κατάσταση, δεν μιλάνε όμως, το ιδεολογικό τους κόλλημα και πολιτικό συμφέρον, ανασφάλεια, μη απώλειας της δύναμης άσκησης εξουσίας τους, τους έχουν φέρει σε σημείο, ν’ αρνούνται να ενωθούν και υπήρξαν από πολλούς, πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να τους ενώσουν, εδώ και χρόνια αλλά αυτό, σας το κρύβουν.
Λύσεις υπάρχουν άπειρες και μέθοδοι το ίδιο, το τραπέζι της συνεννόησης λείπει και ένας όρκος αίματος, αδερφός προς αδερφό και »μια λεπίδα, να σηκωθεί, να ηγηθεί, να δικάσει».
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις