Κυριάκος Μαμιδάκης: Πρώτα δοκίμασε το όπλο του και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε ...!!!

 
 
 
Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι ο 84χρονος Kυριάκος Μαμιδάκης πριν βάλει τέλος στη ζωή του, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα προκειμένου να δοκιμάσει αν το πιστόλι που κατείχε νόμιμα λειτουργούσε κανονικά.
 
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας. Αλλωστε νωρίτερα είχε γίνει έρευνα από αρμόδιο κλιμάκιο σε όλη τη βίλα για τυχόν ευρύματα.
 
Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο.
 
Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου του για να τσεκάρει αν λειτουργεί και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του όπου και αυτοκτόνησε.
 
Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο της βίλας και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.
 
Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις αρνητικές εξελίξεις στην Μamidoil Jetoil.
 
Το σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
 
Σε μια ηλικία που πολλοί άλλοι θα είχαν αποσυρθεί ο Κυριάκος Μαμιδάκης εξακολουθούσε ακόμη να ασχολείται-σε μικρότερο βαθμό όμως-με την Jet Oil, έχοντας δώσει σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες αρμοδιότητες στον αδερφό του Νίκο.
 
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα κηδευτεί ο εκλιπών, αν δηλαδή το τελευταίο αντίο, θα πραγματοποιηθεί σε κοιμητήριο της Αθήνας, η αν θα κηδευτεί στην Ανώσκελη Χανίων.
 
Τον Φεβρουάριο του 1986 συνέβη ένα ατύχημα, που έμελλε να είναι ορόσημο: η τεράστια πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του αποθηκευτικού χώρου της Jet Oil στη Θεσσαλονίκη απειλούσε επί μέρες την πόλη.
 
Η φωτιά στο Καλοχώρι απειλούσε τοσο τις γειτονικές εγκαταστάσεις της ΕΚΟ, όσο και την τεράστια αποθήκη αμμωνίας της Σινγκ, με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθεί μια τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή.
 
Η εν λόγω πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε λόγω των σχεδόν ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, έμελλε να αποδειχθεί καταλυτική για την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την πυρασφάλεια.
 
Δικαστικά, η εταιρεία αθωώθηκε, μιας και προέκυψε από τη διερεύνηση πως επρόκειτο για ατύχημα, ενώ έχτισε καινούργιες εγκαταστάσεις σε παρακείμενο σημείο, οι οποίες αποτέλεσαν εφαλτήριο για την περαιτέρω επέκτασή της στα Βαλκάνια.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις