Εμβόλια-εξπρές θα προκαλούν στους ανθρώπους μεταλλάξεις

Εμβόλια-εξπρές θα προκαλούν στους ανθρώπους μεταλλάξεις


Η Νέα Τάξη ετοίμασε εμβόλια εξπρές, προκειμένου να εμβολιάζονται όλοι άμεσα με επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες προκαλούν μεταξύ άλλων στείρωση ή αυτισμό, για να αποφευχθούν δήθεν επιδημιακές αρρώστιες.
Συγκεκριμένα, αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν
ένα νέου τύπου εμβόλιο RNA, το οποίο μπορεί να παραχθεί μέσα σε μια εβδομάδα και επιπλέον είναι εύκολο να τροποποιηθεί ώστε να είναι κατάλληλο δήθεν για την αντιμετώπιση διαφορετικών λοιμώξεων, επιτρέποντας έτσι στου γιατρούς να ανταποκρίνονται άμεσα σε ξεσπάσματα επιδημιών.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου «Proceedings of the National Academy of Sciences», το εμβόλιο αποτελείται από τμήματα γενετικού υλικού του μορίου του αγγελιαφόρου RNA (mRNA), τα οποία τοποθετούνται μέσα σε ένα άλλο μόριο, που μεταφέρει το RNA στα κύτταρα-στόχους. Εκεί μεταφράζεται σε πρωτεΐνες, οι οποίες πυροδοτούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.
Οι ερευνητές του ΜΙΤ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ντάνιελ Aντερσον του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, δήλωσαν ότι ήδη δοκιμάζουν την ίδια τεχνική για να αναπτύξουν αντικαρκινικά εμβόλια, που θα διδάσκουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τους όγκους.
Μέχρι στιγμής οι αμερικανοί ερευνητές έχουν αναπτύξει εμβόλια RNA κατά του ιού Έμπολα, του ιού της γρίπης Η1Ν1 και του τοξοπλάσματος (συγγενικού του παρασίτου που προκαλεί ελονοσία).
Έπεται και το εμβόλιο για τον ιό Ζίκα, για τον οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΟΗΕ ζητούν από έγκυες να κάνουν ακόμα και έκτρωση.
Όπως αναφέρεται τα εμβόλια RNA αποτελούν μια πιο ελκυστική λύση, επειδή αναγκάζουν τον οργανισμό να έχει άμεση και ισχυρή αντίδραση.
Το εμβόλιο RNA πακετάρεται μέσα σε ένα σφαιρικό νανοσωματίδιο διαμέτρου 150 νανομέτρων, φτιαγμένο από υλικό κατάλληλα διαμορφωμένο για να δεχτεί το RNA. Το όλο φαρμακευτικό μόριο έχει παρόμοιο μέγεθος με πολλούς ιούς, πράγμα που επιτρέπει στα νανοσωματίδια με το DNA του εμβολίου να «τρυπώνουν» στα κύτταρα, εκμεταλλευόμενα τις ίδιες επιφανειακές πρωτεΐνες που χρησιμοποιούν και οι ιοί για να διεισδύσουν.
Τροποποιώντας κατάλληλα την γενετική αλληλουχία του RNA, οι επιστήμονες μπορούν να σχεδιάσουν εμβόλια που παράγουν σχεδόν οποιαδήποτε πρωτεΐνη θέλουν.
Το εμβόλιο χορηγείται ενδομυικά και μόλις τα νανοσωματίδια εισέλθουν στα κύτταρα, το κρυμμένο μέσα σε αυτά RNA μεταφράζεται σε πρωτεΐνες. Αυτές απελευθερώνονται και ενεργοποιούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του παθογόνου μικροοργανισμού, ενεργοποιώντας τόσο τα Τ-λεμφοκύτταρα, όσο και αντισώματα.
Οι ερευνητές δηλώνουν βέβαιοι ότι τα εμβόλια αυτά θα είναι «ασφαλέστερα» από τα εμβόλια DNA, επειδή το RNA, δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του οργανισμού και να του προκαλέσει μεταλλάξεις.
Και ποιός μας λέει πως οι μεταλλάξεις αυτές θα είναι για το καλό μας;







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις