Ψίθυροι για πραξικόπημα! «Σταματήστε τον Τραμπ, πριν το κάνει ο στρατός»

Ψίθυροι για πραξικόπημα! «Σταματήστε τον Τραμπ, πριν το κάνει ο στρατός»


Τρέμουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Η Τουρκία έδωσε εξαιρετικό «σκαλί» για εκφοβισμό και προπαγάνδα…
Ένας συγγραφέας που συνδέεται με μια νεοσυντηρητική δεξαμενή σκέψης και που εργάστηκε στο παρελθόν για το Radio Free Europe της CIA, έγραψε
στους Los Angeles Times ότι αν ο Donald Trump κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ίσως συμβεί, για να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.
«Οι Αμερικανοί που βλέπουν την πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ως κάποια εξωτική ξένη είδηση -η τελευταία, βίαιη αλλά μετά βίας ασυνήθιστη πολιτική εξέλιξη που συμβαίνει σε μια περιοχή που συνεχώς βασανίζεται από αναταραχή-πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν ότι η προοπτική παρόμοιας αστάθειας δεν θα είναι ακατανόητη σε αυτή τη χώρα, αν ο Donald Trump κερδίσει την προεδρία», γράφει ο James Kirchick.
Στη συνέχεια φαντάζεται τον Trump να κάνει «κάτι ηλίθιο, παράνομο ή παράλογο» στην εξωτερική πολιτική και να αρνείται να υποχωρήσει ερχόμενος αντιμέτωπος με την αντίθεση των σκληροπυρηνικών με στρατιωτικών. «Σε αυτή την περίπτωση, οι στρατιωτικοί μας, άνδρες και γυναίκες, που ορκίστηκαν να τηρούν το Σύνταγμα και μια πολιτική αλυσίδα διοίκησης, θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της τήρησης του νόμου και της εξυπηρέτησης των επιθυμιών κάποιου που έχει εκφράσει ρητά την παντελή έλλειψη σεβασμού του προς αυτούς», γράφει προπαγανδιστικά ο Kirchick. Η στρατιωτική δύναμη στη συνέχεια θα ανατρέχει τον πρόεδρο, συνεχίζει.
Ο Kirchick προσθέτει πως ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν αδιανόητο υπό την Χίλαρι Κλίντον, η οποία είναι η προτιμώμενη υποψήφιος των νεοσυντηρητικών.
«Αν το σενάριο αυτό ακούγεται απίθανο, σκεφτείτε ότι ο Trump έχει δεχθεί τόσα –κάποτε εξωφρενικά πράγματα- από τον ανοικτό ρατσισμό ως τα κραυγαλέα ψέματα. Περιττό να πούμε ότι, τέτοιες δυστοπικές καταστάσεις είναι αδιανόητες στο πλαίσιο μιας Πρόεδρου Χίλαρι Κλίντον, η οποία, ανεξάρτητα από τα σφάλματα της, ποτέ δεν θα σκεφτόταν την εντολή μιας βομβιστικής επίθεσης ή-Θεός φυλάξοι-ένα πυρηνικό πλήγμα σε μια χώρα, μόνο και μόνο επειδή ο ηγέτης της αψήφησε τα χέρια της στη σύνοδο κορυφής».
Ο Kirchick καταλήγει λέγοντας ο αμερικανικός λαός πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο Donald Trump δεν θα μπει στο Λευκό Οίκο. «Οι ψηφοφόροι πρέπει να τον σταματήσουν πριν χρειαστεί να το κάνει ο στρατός».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις