«Πόλεμος» συμμοριών στο γκέτο του Ελληνικού

 


Η «αρχηγία» και το… κουμάντο στο hotspot του Ελληνικού, η ταξινόμηση των σκηνών οικογενειών μεταναστών σε… καλά πόστα του χώρου, η επικυριαρχία στη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων έκνομων ενεργειών είναι, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αφορμή της άγριας συμπλοκής ανάμεσα
σε Αφγανούς μετανάστες, η οποία άφησε πίσω της ένα νεκρό και δύο τραυματίες.
Η έντονη αρχική φιλονικία ξέσπασε στις 19:45 το απόγευμα της Πέμπτης ανάμεσα σε μια ομάδα περίπου 50 Αφγανών μεταναστών, ανάμεσά τους και ανήλικοι, η οποία γρήγορα κατέληξε σε συμπλοκή με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Οι σκηνές βίας που ακολούθησαν δεν περιγράφονται, με τρεις μετανάστες να τραυματίζονται σοβαρά και τουλάχιστον 10 ακόμη ελαφρύτερα, εκ των οποίων αρκετοί δηλωμένοι ως ανήλικοι.
Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας και ένας ακόμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ενας από τους τραυματίες είχε ξυλοκοπηθεί ανελέητα, ενώ έφερε και τραύματα από μαχαίρι στο θώρακα. Λίγο αργότερα κατέληξε συνεπεία των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Σύμφωνα με τους γονείς του, ήταν 20 χρόνων, παρότι είχε δηλωθεί ως ανήλικος.
Αμέσως μετά τη συμπλοκή γύρω από το κέντρο φιλοξενίας αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ τις έρευνες για τις συνθήκες της θανατηφόρας συμπλοκής ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι με τη βοήθεια μεταφραστών επιχειρούσαν να συλλέξουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και μεταναστών που συμμετείχαν στη συμπλοκή.
Από τις πρώτες αναφορές μεταναστών που μένουν στο Ελληνικό, τις τελευταίες ημέρες, δύο ομάδες Αφγανών φιλονικούσαν και συμπλέκονταν για το ποια από αυτές θα είχε τον «πρώτο λόγο» στις εγκαταστάσεις. Μια τέτοια ήταν και αυτή που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, με θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Μια αντίστοιχη θανατηφόρα συμπλοκή ανάμεσα σε μετανάστες που διέμεναν στο Ελληνικό εξελίχθηκε στο Πεδίο του Αρεως, στις 17 Απριλίου 2016. Νεκρός με τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά είχε βρεθεί δίπλα από το άγαλμα ένας 50χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του έμενε στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες συνομιλούσαν μπροστά στο άγαλμα, όταν άρχισαν να φωνάζουν και ξαφνικά ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην καρδιά του θύματος. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα εξέπνευσε μεταφερόμενο σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι διαφορές που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Υποπτος για το έγκλημα είναι ένας 40χρονος από το Ιράν, ο οποίος αναζητείται. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως και ο δράστης κατοικούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου φαίνεται να γνωρίστηκε με το θύμα, το οποίο βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις