Γερμανίδα ακτιβίστρια …ζήτησε συγγνώμη από τους ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ βιαστές της!


germanida aktibistria



Μια Γερμανίδα ακτιβίστρια του κινήματος της αριστερής νεολαίας παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία για σεξουαλική επίθεση και απέκρυψε την εθνικότητα των επιτιθεμένων, από το φόβο πρόκλησης “περισσότερου μίσους” εναντίον
των προσφύγων.
Σκέφτηκε ότι «καταφύγια προσφύγων κάηκαν τους προηγούμενους μήνες» και ήθελε να αποτρέψει «την ιστορία της από το να αξιοποιηθεί από ρατσιστές», είπε στο Der Spiegel η Selin Goren, μια εθνική εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Linksjugend, ένα παρακλάδι του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς. Επίσης, παραδέχτηκε ότι εξοργίστηκε όταν ένας αστυνομικός ρώτησε αν οι επιτιθέμενοι ήταν πρόσφυγες.
Η Goren είπε ότι δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε τον Ιανουάριο από τρεις άνδρες ξένης καταγωγής, οι οποίοι μιλούσαν αραβικά, καθώς και Κουρδικά ή φαρσί (περσικά) στη Γερμανική πόλη Μανχάιμ, όπου εργάζεται ως ακτιβίστρια δίνοντας βοήθεια στους πρόσφυγες. Οι δράστες έκλεψαν επίσης την τσάντα της, είπε.
Μετά την επίθεση πήγε κατευθείαν στην αστυνομία, αλλά αντί για την υποβολή καταγγελίας σχετικά με σεξουαλική επίθεση, ανέφερε μόνο ότι την λήστεψαν. Επίσης είπε ψέματα σχετικά με την εθνικότητα των επιτιθέμενων, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα ληστείας από μια “μικτή ομάδα Γερμανών και ξένων, οι οποίοι μιλούσαν Γερμανικά μεταξύ τους.”
Αργότερα, όπως εξήγησε την κίνησή της, η Goren είπε ότι είχε σκεφτεί τη δημόσια αντίδραση που υπέστησαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετά το κύμα των σεξουαλικών επιθέσεων της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν εκατοντάδες γυναίκες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά και τις λήστεψαν ομάδες κυρίως νέων μεταναστών.
Περίπου 12 ώρες αργότερα, ο φίλος της την έπεισε να πάει στην αστυνομία και να πει στους αστυνομικούς την πραγματική ιστορία λέγοντας ότι οι επιτιθέμενοι της θα μπορούσαν, επίσης, να επιτεθούν σε άλλους ανθρώπους και προσθέτοντας ότι μια άλλη γυναίκα είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά στη γειτονιά λίγο πριν.
Η Goren έβγαλε επίσης την περίπτωση της δημόσια στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο μετά το περιστατικό. Ωστόσο, έριξε το φταίξιμο στην “ρατσιστική και σεξιστική” Γερμανική κοινωνία και όχι απευθείας στους θύτες της. Σε μία από τις αναρτήσεις της στο Facebook, κατηγόρησε ακόμη και άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων που αφορούν μετανάστες ότι παγιδεύουν τις ιστορίες τους έτσι ώστε να “προκαλέσουν ρατσιστικό μίσος” και ότι έτσι αναγκάστηκε να πει ψέματα στην αστυνομία.
Σε άλλη ανάρτηση στο Facebook, ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη στους “άνδρες πρόσφυγες” για τον «ρατσισμό» και «σεξισμό» της Γερμανικής κοινωνίας. “Δεν είστε πρόβλημα. Δεν είστε καθόλου πρόβλημα”, είπε, απευθυνόμενη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
“Αυτό που πραγματικά με πονάει υπό αυτές τις συνθήκες είναι το γεγονός ότι το σεξιστικό και πέραν ορίων [περιστατικό] που συνέβη σε μένα οδήγησε μόνο σε [μια κατάσταση, στην οποποίαοία] υποβάλλεστε σε αυξανόμενο και πιο επιθετικό ρατσισμό”, είπε επίσης στην ανάρτησή της.
Τώρα, η Goren παροτρύνει άλλες γυναίκες να μην επαναλάβουν τα λάθη της και να μην “κρύψουν την αλήθεια, ακόμη και αν φαίνεται με πολιτικές σκοπιμότητες”. Μιλώντας για το πώς αυτό το γεγονός άλλαξε την κοσμοθεωρία της, η Goren τονίζει ότι εξακολουθεί να ρίχνει το φταίξιμο για τέτοια περιστατικά περισσότερο στην “σεξιστική κοινωνία” παρά στα άτομα.
Η Goren, που είναι Τουρκικής καταγωγής, αναφέρει επίσης ότι η στάση της σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν άλλαξε γενικά, αν και παραδέχεται ότι πλέον φοβάται τους Άραβες.
Η περίπτωση της Goren φαίνεται να μην ήταν η μοναδική και τρεις μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 16 και 18 στην πόλη Kassel που βρίσκεται στην κεντρική Γερμανία είπαν ότι είχαν επανειλημμένα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς από μετανάστες για αρκετές εβδομάδες, αλλά δεν τα ανέφεραν, φοβούμενες “να συμβάλλουν στη διάκριση των προσφύγων”,ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
Η συμπεριφορά του να κρύβεις την αλήθεια για τέτοια περιστατικά ή να μην αποκαλύπτεις την πραγματική ταυτότητα των επιτιθεμένων “στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που προκαλεί δημόσια αγανάκτηση”, δήλωσε ο Christian Pfeiffer, ο πρώην επικεφαλής στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών Κάτω Σαξονίας στο Ανόβερο, στη Die Welt μετά το κύμα των επιθέσεων της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.





ΠΗΓΗ


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις