Ο Β.Πούτιν προχώρησε στην επανασύσταση της θρυλικής KGB

EKTAKTΟ: Ο Β.Πούτιν προχώρησε στην επανασύσταση της θρυλικής KGB – Οριστικά Ψυχρός Πόλεμος με τη Δύση


O πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε την επανασύσταση της θρυλικής μυστικής υπηρεσίας, της KGB! Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή για μεγάλες αλλαγές στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γεγονός που σηματοδοτεί και
τυπικά πλέον στην επάνοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ θα δημιουργηθεί ένα νέο υπερ-υπουργείο το οποίο θα περιλαμβάνει τις δομές της τωρινής FSB- αντικατασκοπεία, αντιτρομοκρατία και προστασία των θεσμών του κράτους, την SVR, την υπηρεσία εξωτερικής κατασκοπείας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας.
Η νέα αυτή Υπηρεσία θα ονομασθεί MGB (Υπουργείο Ασφάλειας του Κράτους).
Στην πραγματικότητα η δημιουργία ενός νέου υπερυπουργείου και μιας νέας υπερυπηρεσίας σημαίνει την κατακόρυφη αύξηση των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας κάτι που έχει ξεκινήσει με την σύσταση της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς.
Συνολικά η Ρωσική Φρουρά θα έχει 430.000 προσωπικό.
Περίπου 200.000 θα είναι ο Στρατός του υπουργείου Εσωτερικών και 150-200.000 οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ταχείας ανάπτυξης στο εξωτερικό.
Η Ρωσική Φρουρά υπό την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή θα υπάγεται απευθείας στον Β.Πούτιν ενώ θα έχει στην διάθεση της κάθε είδους οπλισμό, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι πυροβολικό.
Παράλληλα η Ρωσική Φρουρά θα συμμετέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις για την διατήρηση ή επαναφορά της ειρήνης και της σταθερότητας.
Σημαίνει επιπλέον την de facto επιστροφή της παλιάς KGB σε νέες ιστορικές καταστάσεις.
Ένας από τους λόγους κατάρρευσης της ΕΣΣΔ ήταν η προσπάθεια διάλυσης της KGB ώστε να μειωθεί η επιρροή της. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πληροφοριών. Η διάλυση της σήμαινε τις «φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις» για προσέγγιση με τη Δύση. Οι μεταρρυθμίσεις προέρχονταν από μια ελίτ διεφθαρμένων Ρώσων αξιωματούχων ασφαλείας που ήθελαν να μπουν στην παγκόσμια ελίτ.
Στην Ρωσία του Γιέλτσιν είχαν δημιουργηθεί η FSB, η SVR, η FSO (Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας, η FAPSI (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κυβερνητικών Επικοινωνιών και Πληροφοριών). Όλες αυτές οι υπηρεσίες αντικατέστησαν την KGB. Ακόμη και τα στρατεύματα που είχε στον έλεγχο της η KGB έγιναν ανεξάρτητη Υπηρεσία.
Η ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, ο πόλεμος στο Ντονμπάς, ο πόλεμος στην Συρία και οι προσπάθειες της Δύσης για ανατροπή του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, είναι οι αιτίες της επιστροφής της KGB με εγχώριες πολιτικές αρμοδιότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «φιλελεύθεροι πέμπτης και έκτης γενιάς» που μοναδικό στόχο έχουν την ανατροπή του Β.Πούτιν οδήγησαν στην δημιουργία της Εθνικής Φρουράς.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις