ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ O Πούτιν απέσυρε το ενδιαφέρον του για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Vladimir_Putin_and_Prokopis_Pavlopoulos_2016-01-15_05-1024x632 


ΣΟΚ και ΔΕΟΣ καθώς ο  Πούτιν αποσύρεται από τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ…
Γύρευε τι παραπάνω γνωρίζει ο σύντροφος Πούτιν με αποτέλεσμα να μην
εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση.
Η είδηση η οποία βγήκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti και αναμεταδίδεται από τον ΣΚΑΙ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο και εξαιτίας των αποκαλύψεων Γκλμπρέιθ για το πλιάτσικο που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης με την ΝΔ να ζητά επιμόνως εξεταστική επιτροπή για εκείνη την περίοδο.
Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. (οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι) ήταν τελικά η μόνη εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την ολοκλήρωση σήμερα της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Αντίθετα, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.
Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.
Εξάλλου, άγονος κηρύχθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), για την οποία δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά. Για τα επόμενα βήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποφασίσει το αμέσως προσεχές διάστημα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Για την ΕΕΣΣΤΥ, υπήρχαν αρχικά τρεις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν η Siemens, η κοινοπραξία της γαλλικής Alstom με τον όμιλο Κοπελούζου και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.







 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις