Τούρκοι πραξικοπηματίες αυτομόλησαν με ελικόπτερο S-70 Βlack Hawk στην Αλεξανδρούπολη - Ζήτησαν πολιτικό άσυλο

 
«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση
επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου ζήτησε την άμεση επισροφή του ελικοπτέρου και των 8 φυγάδων (τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες) στην Τουρκία. Και εδώ έχουμε ένα πρώτο πρόβλημα, γιατί δεν είναι δυνατή η άμεση επιστροφή των "8", αφού πρώτα πρέπει να εξεταστεί το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο.
Το ελικόπτερο, μετά την εξέτασή του από τις ελληνικές αρχές (έχει πολύ ενδαφέρον γιατί φέρει κρυπτοσυσκευές...) θα παραδοθεί στην Τουρκία.
Η όλη εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αλεξανδρούπολη, αυτομόλησε το οκταμελές πλήρωμα του τουρκικού μέσου μεταφορικού ελικοπτέρου S-70 Black Hawk το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ευρισκόμενο στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε οκτώ στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή..
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45' και προσγειώθηκε στο πολιτικό αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11:51.
Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 το οποίο απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο και το συνόδευσαν.
Όλοι οι Τούρκοι έχουν συλληφθεί. Οι Τούρκοι δεν φέρουν κανένα διακριτικό πάνω τους.
Πριν από λίγο είπαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι είναι μεσαία και κατώτερα στελέχη της αεροπορίας στρατού και παραδέχθηκαν ότι είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία:
«Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».










ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις