4ο σενάριο: Και οι Ρώσοι στο κόλπο

4ο σενάριο: Και οι Ρώσοι στο κόλπο 

 

Όλες οι χώρες είναι στο κόλπο των δήθεν «εξωγήινων» και η κάθε μία από τις δύο πλευρές (Νέα και Παλαιά Τάξη) επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το 4ο σενάριο προς όφελός της.

Ο Αμερικανός αστρονόμος, Paul Gilster, αναφέρει πως οι Ρώσοι αστρονόμοι
του SETI φέρονται να έχουν λάβει ισχυρό ραδιοσήμα από «εξωγήινους» από την κατεύθυνση του άστρου HD164595 στον αστερισμό του Ηρακλή.
Σχετικό έγγραφο κυκλοφόρησε ο εκπρόσωπός της ρωσικής ομάδας, Αλεξάντερ Πάνοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.
Ο Gilster, συγγραφέας του «Centauri Dreams» και ερευνητής πάνω σε θέματα αστρονομίας και εξερεύνησης του Διαστήματος, αναφέρει πως ο εντοπισμός του σήματος έγινε από το ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600, στη Ζελεντσούκσκαγια, στη Δημοκρατία των Καρατσάι-Τσερκεσίων στη Ρωσία, όχι μακριά από τα σύνορα με την Γεωργία στον Καύκασο.
Το σήμα εντοπίστηκε στις 15 Μαΐου του 2015.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του, οι ερευνητές έκριναν ότι η πηγή του, εάν ήταν τεχνητή, θα αντιστοιχούσε σε πολιτισμό της Κατηγορίας 2 στην Κλίμακα Καρντάσεφ (ενδεικτικά, θεωρείται πως σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται πιο χαμηλά από την θεωρούμενη Κατηγορία 1, περίπου στο 0,72), ή Κατηγορίας 1 εάν το σήμα επικεντρωνόταν στο ηλιακό μας σύστημα.
Εν ολίγοις, οι «εξωγήινοι» που θα μας επισκεφτούν θα είναι ανώτερης τεχνολογίας, την οποία θα επιδείξουν στους ανθρώπους.
Το HD164595 είναι ένα άστρο σε απόσταση περίπου 95 ετών φωτός στον αστερισμό του Ηρακλή, ηλικίας που υπολογίζεται στα 6,3 δισεκατομμύρια έτη. Στο σύστημα υπάρχει ένας γνωστός πλανήτης, ο HD164595b.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις