Οπλισμένοι και έτοιμοι οι Έλληνες του Πόντου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οπλισμένοι και έτοιμοι οι Έλληνες του Πόντου


Έντονη είναι η ανησυχία των τουρκικών Αρχών μετά ακόμα ένα αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο, το οποί μάλιστα στοίχισε την ζωή σε τρεις Τούρκους στρατιώτες.
Η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» αναφέρει πως ότι η νέα
αντάρτικη επιδρομή της Κυριακής στον Πόντο στοχεύει στο να αποκτήσει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στηρίγματα στην περιοχή των Ελλήνων.
Οι Τούρκοι στρατιώτες «χτένισαν» ένα δάσος κοντά στην πόλη Μεσουδιέ, ελληνικά Μελέτιος ή Μήλας, στην ευρύτερη περιοχή της Ορντού (Κοτύωρα), αναζητώντας αντάρτες όταν ξαφνικά δέχτηκαν τα πυρά.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η περιοχή του Πόντου έχει υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής, γεγονός που θα μπορούσε να οφείλεται στην ποντιακή παράδοση, η οποία συγγενεύει με την κρητική.
Όπως τονίζεται μάλιστα, οι κάτοικοι, προφανώς ελληνογενείς, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και πιστόλια συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες στο πλευρό του στρατού.
Μήπως όμως έμειναν οπλισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι αντίποινα από τους Τούρκους;
Από τον Μάιο έχει αρχίσει πάλι το αντάρτικο στον Πόντο υπό την αιγίδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Και βέβαια στον Πόντο δεν υπάρχουν Κούρδοι, αλλά σκλαβωμένοι και, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, πολύ καλά οπλισμένοι Έλληνες, οι οποίοι δεν διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όπλα κατά του κατακτητή, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις