Αποκαλύπτουμε τον αξιωματικό που πρόδωσε στη ΜΙΤ το πραξικόπημα – Μαντέψτε ποια ήταν η τύχη του…

turkey_coup_erdogan_hakan_fidan


Ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος (φωτ.: EPA/Γρ. Τύπου Τούρκου προέδρου)
Ένας ταγματάρχης, πιλότος ελικοπτέρων στη
Σχολή Αεροπορίας Στρατού στο Γκιουβερτζινλίκ της Άγκυρας, φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που ενημέρωσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, λίγες ώρες πριν από την εκδήλωσή του.
Όπως γράφει ο συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος αρθρογράφος της Hürriyet, Αμπντουλκαντίρ Σαελβί –πρώην αρθρογράφος της Yeni Şafak– ο ταγματάρχης Η.Α. ήταν αυτός που διαπίστωσε πως η Σχολή Αεροπορίας Στρατού θα αποτελούσε το κέντρο επιχειρήσεων των ελικοπτέρων στο πραξικόπημα. Όταν είδε το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου, την κινητικότητα στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού ενημέρωσε σχετικά την υπηρεσία πληροφοριών, με την οποία είχε συνεργαστεί αρκετές φορές σε ειδικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Κουρδιστάν.
Αποκαλύπτουμε τον αξιωματικό που πρόδωσε στη ΜΙΤ το πραξικόπημα - Μαντέψτε ποια ήταν η τύχη του... - Εικόνα1
(Φωτ.: internethaber.com.tr)
Αμέσως μετά από την ενημέρωσή του για τις αποστολές των ελικοπτέρων, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε θα ξεκινούσε η επιχείρηση του πραξικοπήματος, πήγε ο ίδιος στα κεντρικά της ΜΙΤ, στη συνοικία Γενίμαχαλε της Άγκυρας, και ενημέρωσε για τα όσα επρόκειτο να συμβούν.
Τι είπε στη ΜΙΤ
«Ήρθα από την υπηρεσία. Τους είπα ότι θα πάω σπίτι να αλλάξω ρούχα και ήλθα εδώ. Τη νύχτα θα γίνει εισβολή στη ΜΙΤ και θα την καταλάβουν. Έχουμε πάρει αποστολές επτά ελικόπτερα γι’ αυτό. Σε μένα έδωσαν αποστολή να μεταφέρω τον διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, μετά τη σύλληψή του, με το ελικόπτερό μου» φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.
Την καταγγελία του ακολούθησαν η επίσκεψη Φιντάν στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ και τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρόωρη εκδήλωση του πραξικοπήματος και εξ αυτού στην αποτυχία του.
Η έκπληξη στην όλη υπόθεση είναι ότι ο συγκεκριμένος ταγματάρχης αποστρατεύτηκε, προχθές, επειδή το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στους καταλόγους των αξιωματικών που πρόσκεινται στο κίνημα Γκιουλέν. Πάντως, παρά την αποστρατεία του, ο ταγματάρχης φυλάσσεται, γιατί όπως είναι αντιληπτό, θα είναι στόχος για πολλά χρόνια των πραξικοπηματιών…







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις