Goldman Sachs: «Mην αγοράζετε μετοχές το επόμενο τρίμηνο» - Ξέρουν κάτι;

 

Σε «underweight» υποβάθμισαν οι αναλυτές της Goldman Sachs την αξιολόγησή τους για τις παγκόσμιες μετοχές, για τους επόμενους τρεις μήνες. Επικαλούνται τις ακριβές αποτιμήσεις και την ισχνή ανάπτυξη της
εταιρικής κερδοφορίας.
Ο δείκτης της τράπεζας που παρακολουθεί το πώς αισθάνονται οι επενδυτές για τις μετοχές και για άλλους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, επίσης δεν συμβάλει στη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας, όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Goldman, Christian Mueller-Glissman, Ian Wright και Peter Oppenheimer, μεταδίδει το MarketWatch.
«Ο δείκτης διάθεσης ρίσκου βρίσκεται κοντά σε ουδέτερα επίπεδα και η θετική δυναμική του φθίνει, υποδηλώνοντας πως οι τοποθετήσεις θα δώσουν λιγότερη στήριξη και θα χρειαστούμε καλύτερα μακροοικονομικά θεμελιώδη ή μέτρα για να διατηρηθεί το ράλι ρίσκου», αναφέρεται στο σημείωμα. «Όμως οι προσδοκίες των αγορών είναι ήδη περιορισμένες και η επιτάχυνση της ανάπτυξης λογικά θα καθυστερήσει».
Οι ίδιοι πάντως τονίζουν πως δεν απορρίπτουν τελείως τις μετοχές. Σε ορίζοντα 12μήνου, διατηρούν αξιολόγηση «neutral» για τις παγκόσμιες μετοχές, ενώ συστήνουν αγορές στα χαμηλά.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις