Τούρκος καθηγητής, είχε… αποκαλύψει το πραξικόπημα στην TV!

Osman-Özsoy-Gulenist-professor-Turkey 


Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία όπως φαίνεται από την κάλυψη της είδησης που ακολουθεί από τα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς εντοπίστηκε στιγμιότυπο σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, όπου ο καθηγητής Osman Özsoy ο οποίος φέρεται να διατηρεί σχέσεις
με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, είχε «αποκαλύψει» το επικείμενο πραξικόπημα με υπαινιγμό…
Ο καθηγητής είχε αναφέρει στο τηλεοπτικό δίκτυο STV που συνδέεται με την οργάνωση Γκιουλέν στις 15 Ιουνίου, ότι ένα «θείο χέρι» θα τα διορθώσει όλα στην Τουρκία, ότι ο ίδιος θα προτιμούσε «να είχε γίνει συνταγματάρχης για να συνεισέφερε περισσότερο σε αυτή την περίοδο».
Όταν δε ο οικοδεσπότης τον κάλεσε να διευκρινίσει, αυτός απάντησε «το είπα και τελείωσε τώρα, μη ρωτήσεις ξανά». Επίσης, φέρεται να ανέφερε και ότι ούτε ένας Τούρκος πολίτης δεν θα κατέβαινε στον δρόμο για να υπερασπίσει τη δημοκρατία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα ακριβή λόγια του καθηγητή ήταν τα ακόλουθα: «Η κατάσταση στην Τουρκία δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν θα πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι σκοτεινό. Στην πραγματικότητα, το μέλλον της Τουρκίας είναι απίστευτα φωτεινό. Η τρέχουσα περίοδος, σύντομα θα φθάσει σε ένα τέλος».
Και μιλώντας ευθέως για πραξικόπημα, ανέφερε ότι «όλα τα πραξικοπήματα πραγματοποιούνται Παρασκευή στην Τουρκία και δεν μπορεί να αφήσει το σπίτι του ούτε ένα άτομο, ούτε καν οι ιμάμηδες για να ηγηθούν της προσευχής της Παρασκευής».
Τέλος, είχε καλέσει τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος και να αναμένει για μια ευτυχή εξέλιξη «στο πολύ κοντινό μέλλον», προσθέτοντας ότι τα μέλη του κινήματος Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν, θα έχουν σύντομα μέρες με πολλή δουλειά».
Η πραγματική όμως είδηση δεν είναι όσα είπε ο καθηγητής, ο φαιδρός αυτός τύπος που θα έπρεπε να τον είχε αποκηρύξει ο Γκιουλέν με την αιτιολογία ότι είναι «επικίνδυνος ηλίθιος!», αλλά πόσο άχρηστοι και υπερεκτιμημένοι πρέπει να είναι οι της μυστικής υπηρεσίας MIT, που υποτίθεται παρακολουθούν τις απειλές «εθνικής» ασφαλείας, όπως οι ίδιοι όριζαν τον Γκιουλέν!






 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις