Θετικοί στο τεστ της φυματίωσης 15 εργαζόμενοι νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

φωτό αρχείου


Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων
Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εργαζομένων που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση, απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους.

«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο. «Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.

Καταλήγοντας, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι τα αποτελέσματα του ανιχνευτικού ελέγχου που διενεργήθηκε αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο και ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις