Τι εννοειτε κυριε Μητσοτακη «Πάρτε παράδειγμα από την Θράκη»...?

 
Σε μια πολύ περίεργη συσχέτιση του προβλήματος που έχει αποκτήσει η Ελλάδα και η Ευρώπη με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μουσουλμάνων,, μια συσχέτιση με την... Θράκη, προέβη ο πρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του με θέμα  «Θρησκευτικός ριζοσπαστισμός: Μια πρόκληση για την Ευρώπη» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με το Ίδρυμα Konrad Adenauer στο Ινστιτούτο Goethe.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «τα ζητήματα ασφάλειας έρχονται στην πρώτη γραμμή» καθώς «είμαστε στην πρώτη γραμμή νέων προσφυγικών ροών» και υπογράμμισε ότι στην «Ελλάδα έχουμε ένα θετικό παράδειγμα στη Θράκη, ως ενός χώρου πολιτικής και θρησκευτικής συνύπαρξης.
Ένα θετικό παράδειγμα, το οποίο πρέπει να το τονίζουμε και πρέπει να το υποστηρίζουμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν εκεί.
Και πρέπει να κατοχυρώσουμε και να επενδύσουμε και να χτίσουμε πάνω στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας, που μπήκαν πριν από περίπου 25 χρόνια».
Το ότι δεν πρότεινε κάτι, δεν είναι κακό, ούτε πρωτόγνωρο, δεν φαίνεται να έχει καμία πρόταση η ΝΔ που να την διαφοροποιεί από την κυβερνητική γραμμή για το ζήτημα.
Θεωρείται αυτονόητο, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί επί του προκειμένου, ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση, θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική που έχει επιβάλλει το Βερολίνο για την δημιουργία μιας τεράστιας "αποθήκης ανθρώπων" στην χώρα μας.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς ήθελε να πει με το παράδειγμα της Θράκης.
Στην Θράκη δεν υπάρχουν Σύροι, Ιρακινοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ. πρόσφυγες και μετανάστες που να ζουν με Ελληνες στην Ελλάδα ή με Γερμανούς στην Γερμανία.
Υπάρχουν Ελληνες πολίτες που ζουν με Ελληνες πολίτες. Το ότι πιστεύουν σε άλλο Θεό κάποιοι από τους Ελληνες πολίτες στην Θράκη, στην Δυτική Θράκη, δεν αναιρεί ότι είναι Ελληνες πολίτες.
Στον ίδιο τόπο γεννήθηκαν, στην ίδια γη μεγάλωσαν, έστω αν τον έναν τον έλεγαν Αχμέτ και τον άλλο Γιώργο. Είναι Ελληνες πολίτες και αυτό δεν αλλάζει.
Αρα τι σχέση έχει η Θράκη και που μπλέκεται η Θράκη με τις προσφυγικές ροές και τον "θρησκευτικό ριζοσπαστισμό" ή πιο απλά την "ισλαμική τρομοκρατία";
Πουθενά!
Εκτός αν πιστεύει ο Κ.Μητσοτάκης ότι θα μπορουμε να φτιάξουμε με τους εισαγόμενους μουσουλμάνους "μικρές Θράκες" ανά την Ελλάδα. Δεν μας το είπε όμως.
Ούτε έγινε αντιληπτό γιατί οι  "αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας, μπήκαν πριν από περίπου 25 χρόνια στην Θράκη". Δέχεται ότι πριν από την πρωθυπουργί του πατέρα του, π.χ. επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ή Ανδρέα παπανδρέου, οι Ελληνες μουσουλμάνοι καταπιέζονταν και τους έδωσε "ισονομία και της ισοπολιτεία" ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητοστάκης, το 1990-1993;
Καλό θα ήταν να δώσει κάποιες διευκρινήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ... 
Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων και ειδικός σε ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο ισλαμικό και αραβικό κόσμο Ζιλ Κεπέλ, ο οποίος μιλώντας για τις γαλλικές εκλογές είπε: "Έχουμε μπροστά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, γιατί όλοι ξέρουν ότι η Μαρί Λεπέν θα είναι πρώτη".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις