ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Πώς έδρασαν οι "μετανάστες" στη Λέσβο! Πως απέτρεψαν τα χειρότερα οι αστυνομικοί! Η βοήθεια των κατοίκων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Πώς έδρασαν οι μετανάστες στη Λέσβο! Πως απέτρεψαν τα χειρότερα οι αστυνομικοί! Η βοήθεια των κατοίκων (χάρτες - σχέδια)


Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε για το πλήρες σχέδιο που ακολούθησαν οι μετανάστες που ξεσηκώθηκαν στη Μυτιλήνη.
Όπως θα δείτε στο χάρτη που έχουν φτιάξει
οι μετανάστες δεν έδρασαν τυχαίο.
Υπήρχε σχέδιο και μάλιστα άριστα οργανωμένο.
Όμως πάμε να τα δούμε όλα χρονολογικά για να καταλάβετε και το χάρτη.
Όλη μέρα σήμερα μαίνονταν οι συγκρούσεις μέσα κι έξω από το hot spot. Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών που εδώ και μήνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου, μαζί με όλα τους τα υπάρχοντα.Οι πληροφορίες μιλάνε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από έναν τσακωμό μεταξύ Σύριων και Αφγανών. Οι πληροφορίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αφού οι ίδιοι οι τρόφιμοι του χοτ σποτ στις αναρτήσεις τους μιλάνε για εξέγερση ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να μην τους δώσει νομιμοποιητικά έγγραφα προσφύγων ώστε να φύγουν προς την Ευρώπη.
Οι εστίες φωτιάς εξαπλώθηκαν έξω από το hot spot, καίγοντας 10 στρέμματα κτημάτων με ελιές. Τότε αποφασίσθηκε η εκκένωση του χοτ σποτ και εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το hot spot προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μια πολυμελής ομάδα μεταναστών από το Αφγανιστάν κινήθηκε προς την πόλη της Μυτιλήνης μέσω του χωριού Μόρια (κόκκινη διαδρομή). Εκεί όμως υπήρχαν δυνάμεις των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, στις οποίες είχαν προστρέξει δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Μόρια και από τα γειτονικά χωριά, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία τους προς την πόλη.
Μια δεύτερη ομάδα κυρίως αφρικανών (σομαλών, μαροκινών) κινήθηκε προς της πόλη της Μυτιλήνης μέσω του χωριού Παναγιούδα. Εκεί στον παραλιακό δρόμο η αστυνομία είχε προλάβει και είχε στήσει το πιο ισχυρό της μπλόκο με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Όμως προφανώς αμφότεροι ενημέρωσαν τους χιλιάδες που είχαν μείνει πίσω στο χοτ σποτ με αποτέλεσμα αυτοί να ακολουθήσουν την κίτρινη διαδρομή του χάρτη, συνολικού μήκους 25 χλμ. Έτσι τα άτομα που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ (περί τα 3000-4000 άτομα) στις 10 το βράδυ έφθασαν στην πόλη από την κεντρική οδό Μυτιλήνης Καλλονής εισήλθαν σε αυτήν και πραγματοποίησαν τα επεισόδια για τα οποία σας ενημερώσαμε με δεκάδες άρθρα.
Τα επεισόδια περιορίσθηκαν όταν έπεσε σύρμα ότι βρισκόταν σε αεροπλάνα καθ ΄ οδόν για το νησί ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ από την Αθήνα. Τότε οι μετανάστες σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις και πήραν το δρόμο της επιστροφής προς το χοτ σποτ.
Από την ανάλυση του χάρτη κατά την ταπεινή μας άποψη προκύπτει ΣΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ τον οποίο φυσικά δεν κάνει ένας αγράμματος μετανάστης… 





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις