ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Η Αστυνομία απαγορεύει την σημαία της Βορείου Ηπείρου

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Η Αστυνομία απαγορεύει την σημαία της Βορείου Ηπείρου 

 

Όπως καταγγέλλει ο «Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914», την περασμένη Παρασκευή «μέλη του Συλλόγου καθώς και άλλοι Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες πατριώτες» παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου,

προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ελλάδα - Αλβανία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2017, κάτω των 21 ετών.
Ωστόσο, κατά την είσοδο η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από έλεγχο, τους απαγόρευσε να εισέλθουν με τις ιστορικές σημαίες της Βορείου Ηπείρου.
 Στις έντονες διαμαρτυρίες των Βορειοηπειρωτών φιλάθλων για τον λόγο που δεν επέτρεπαν οι αστυνομικοί την ανάρτηση των συμβόλων της ιδιαίτερης πατρίδας τους, τα όργανα της τάξης απαντούσαν ότι «η συγκεκριμένη σημαία δεν είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος», «απαγορεύονται σύμβολα με πολιτικό μήνυμα«, «δεν πρέπει να προκαλούμε τους αλβανούς όπως προκαλούν αυτοί» και όλα αυτά τα κλισέ της «προοδευτικής» νομενκλατούρας.
Στις επισημάνσεις ότι η συγκεκριμένη σημαία αποτελεί ιστορικό σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, με το ζήτημα του παραμένει ανοικτό, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι εκτελούσαν εντολές, παραπέμποντας τους φιλάθλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε επικοινωνία που είχαν όμως οι φίλοι της Εθνικής Ελλάδος με τη ΓΑΔΑ, έλαβαν τις ίδιες αόριστες απαντήσεις.
Οι φίλαθλοι, όπως τονίζει ο Σύλλογος των Βορειηπειρωτών, προχώρησαν σε διαμαρτυρία ανοίγοντας μία μεγάλη σημαία της Βορείου Ηπείρου έξω από το Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου κατά την διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων.
Η ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν απαγορεύει την ανάρτηση ιστορικών συμβόλων του Ελληνισμού.
Ποιά θα είναι η συνέχεια;





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις