ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε ορφανοτροφεία - Καταρρέει η οικονομία

 

Μετά το Χαμόγελο του Παιδιού, το Άσυλο Ανιάτων και τα Παιδικά Χωριά SOS

ακόμη ένα ίδρυμα, το οποίο περιθάλπει,  αναλαμβάνοντας την δουλειά που
κανονικά έπρεπε να κάνει το κράτος, καλείται να πληρώσει το βαρύ τίμημα του «φουσκωμένου» ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα» που πρέπει να καταβάλει 20.000 ευρώ για το φόρο ακινήτων!
Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος του ιδρύματος Θεοφανώ Παπαζήση μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Τονίζει πως το ορφανοτροφείο είναι σε τραγική κατάσταση και τώρα καλείται να πληρώσει 20.000€ ΕΝΦΙΑ, ποσό που ισοδυναμεί περίπου με το μισό της κρατικής επιχορήγησης. Την οποία, όμως, το ίδρυμα δεν έχει λάβει ακόμη για φέτος!
«Είναι σαν να μας δίνει το κράτος ένα χρηματικό ποσό για να μας ενισχύσει και στη συνέχεια να ζητά να του επιστρέψουμε πίσω τα μισά» σημείωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους προς εκμετάλλευση είναι παλιά και τα έσοδα μικρά.
Την ίδια ώρα, καταιγίδα φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, capital controls και κυρίως αβεβαιότητα για το μέλλον μοιάζουν να καταρρακώνουν την ψυχολογία των Ελλήνων καταναλωτών και είναι ικανά να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία ή ακόμα και σε κατάρρευση.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και από την ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, το λιανεμπόριο δέχεται σκληρό κτύπημα από την ύφεση, ενώ την ίδια ώρα η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μοιάζει να έχει παγώσει απόλυτα, βάσει δεδομένων από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων.
Η χώρα βουλιάζει και η κυβέρνηση ασχολείται με την «τακτοποίηση» της ενημέρωσης, τους διορισμούς στο Δημόσιο και την επιστροφή των «αιώνιων» φοιτητών στα πανεπιστήμια.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις