Φονική κακοκαιρία: Μια γυναίκα νεκρή στην Καλαμάτα και άλλη μία αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα

 


Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Τα ξημερώματα από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, που βρέθηκε στο μάτι των
ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων έχασε τη ζωή της μία γυναίκα 63χρονών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.
Ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός. Εξαιτίας των πλημμυρών και της λάσπης είναι δύσκολο να φτάσουν στο σημείο τα οχήματα της Πυροσβεστικής!
Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας νεαρής γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.






Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, καταστάστηματα και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μετρούν τις πληγές τους από τον πρώτη ισχυρή φθινοπωρινή κακοκαιρία.
Τη νύχτα σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο ενώ με βάση την πρόβλεψη και σήμερα ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα θα είναι στο ... “μάτι” της κακοκαιρίας.
Δείτε την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ώρες στους χάρτες:



Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία απόψε το βράδυ στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων. Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε απόψε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.
Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου, έγιναν 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.
Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα. Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.
Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την "λίμνη" τα αυτοκίνητα. Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.
Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.
Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους, με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου εκεί είναι πιθανόν τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η πρόσκαιροι όμβροι..Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 25 βαθμούς κελσίου.






ΠΗΓΗ






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις