ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" – ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ 


Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Μυτιληνή την Κυριακή που μας πέρασε δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποστολή σημαίας, ούτε στο Κάστρο της Πόλης, ούτε
 στο Λιμάνι!

Ακολουθούν τα μηνύματα που εστάλησαν στη σελίδα μας :
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ - Εικόνα1
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ - Εικόνα2
Στην πολη της Μυτιληνης κάθε Κυριακη στο κεντρο της πολης στο λιμανι της πολης γινεται με την ανατολη η επαρση της σημαιας και με την δυση του ηλιου η υποστολη της. Η τελετη γινεται παρουσια στρατιωτικης μπαντας και αγηματος αποτελουμενη από έναν λοχο τραγουδωντας τον εθνικο υμνο. Χτες 11/9/16 Κυριακη πληθος κοσμου (με πολλα παιδια ) περιμενε να γινει η υποστολη όπως κάθε Κυριακη. Οι στρατονομοι ητανε στην θεση τους στον ιστο της σημαιας και περιμενανε το αγημα το οποιο ειχε φτασει με οχηματα σε συγκεκριμενο σημειο 200 μετρα πιο μαρκρια οπου παρελαυνοντας θα φτανανε στο σημειο. Ξαφνικα ερχεται καποιος αξιωματικος με πολιτικα κατι λεει στους στρατονομους και εκεινοι κανουνε την υποστολη χωρις την παρουσια του αγηματος το οποιο μπηκε στα οχηματα και αποχωρησε. Γνωριζετε για ποιο λογο δεν εγινε το τελετουργικο το οποιο γινεται εδώ και 20 χρονια ανελλιπως?
___________________________________________________
Εδώ και παρα πολλες δεκαετιες αγημα του στρατου,παλαιοτερα σε πεζοπορο σχηματισμο,τωρα μηχανοκινητα μεταφερομενο,πραγματοποιει επαρση το πρωι και υποστολη το απογευμα της ελληνικης σημαιας στο φρουριο της Μυτιληνης.
Συμφωνα με πληροφοριες,την περασμενη Κυριακη η υποστολη της σημαιας ματαιωθηκε και αυτό διοτι στο λιμανι της Μυτιληνης ειχαν ξεσπασει ταραχες και επεισοδια μεταξυ ομαδας λαθρομεταναστων και της λιμενικης αστυνομιας,και κατοπιν προτροπης της λιμενικης αστυνομιας προς το αγημα του στρατου η υποστολη της σημαιας ματαιωθηκε.
Και αυτό διοτι φοβηθηκαν ότι στο ακουσμα του εθνικου υμνου που συνοδευει την υποστολη της σημαιας θα εξαγριωνοταν περισσοτερο οι εξεγερμενοι λαθρομεταναστες.Αυτο λογικα δεν πρεπει να εχει συμβει σε καμια χωρα του κοσμου,και δειχνει αναγλυφα την καταντια που εχουμε περιελθει,και μαλιστα σε ένα ακριτικο νησι ,που θα πρεπει το φρονημα των κατοικων να διατηρειται σε υψηλο επιπεδο.
__________________________________________________
Δείτε την υποστολή σημαίας όπως γίνεται κανονικά ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:










ΠΗΓΗ










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις