Συγκίνηση σε όλη τη Ρωσία ..Ο Ρώσος ήρωας που τον ανάγκασαν να σταθεί στα γόνατα αλλά ξεφτίλισε τους τρομοκράτες

russ8_1473939290_800x420


Τον ανάγκασαν να σταθεί στα γόνατα αλλά η ψυχή του στάθηκε πολύ ψηλά… Ο Magomed Nurbagandov σκοτώθηκε από τρομοκράτες στις 10 Ιουλίου. Πριν πεθάνει είπε στους συναδέλφους του «Να δουλέψετε αδέλφια».
Συγκίνηση έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ρωσία αλλά και
σε όσους έχουν δει το βίντεο ή διαβάσει την ιστορία του Ρώσου αστυνομικού, ο οποίος θεωρείται πλέον -και δίκαια- ήρωας, που δεν υπέκυψε στους τρομοκράτες στο Νταγκεστάν.
Ο Ρώσος αστυνομικός έδωσε την ζωή του για την πατρίδα και τα ιδεώδη, τις αξίες και για όσα μάχεται η Ρωσία ακόμη και στη Συρία.
Πόσο αίμα έχει δώσει η Ρωσία όχι μόνο στον Καύκασο κατά των τρομοκρατών αλλά ακόμη και στη Συρία τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία;
Δεκάδες πολίτες του Καυκάσου, μουσουλμάνοι κυρίως,  έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δεκαετίες δίνοντας την ζωή τους εναντίον των ουαχαμπιστών τρομοκρατών.
Ο Nurbagandov σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου κοντά στο χωριό Sergokala στο Dagestan, όταν ένοπλοι άντρες που βρισκόταν σε ένα δάσος έπεσαν πάνω στον ίδιο και τον ξάδελφό του, Αμπντουρασίντ. Τους σκότωσαν…
Όταν τους έψαξαν, βρήκαν τα αστυνομικά χαρτιά του Μάγκομεντ και τους εκτέλεσαν και τους δύο, καταγράφοντας τους φόνους σε βίντεο που ανέβασαν σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Ο λόγος ήταν ο επαγγελματισμός που επεδείκνυαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος.
Αργότερα, βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του ενός ενόπλου ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Izberbash, έδειξε τι ακριβώς είχε συμβεί. όσοι είδαν το βίντεο εκείνη τη στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα και λυγμούς….
Σημαδεύοντας τον Nurbagandov με όπλο ο ένας εγκληματίας τον αναγκάζει να πει στην κάμερα ότι η οικογένεια του και οι φίλοι του πρέπει να εγκαταλείψουν την δουλειά τους στις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
Παρόλ αυτά ο αστυνομικός είπε προς τους συγγενείς και  φίλους:
«Συνεχίστε να εργάζεστε αδέρφια». Μετά από αυτές τις λέξεις ο ένοπλος τον σκότωσε.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, συναντήθηκε με τους γονείς του για να τους ευχαριστήσει για τον γιο τους και να τους πει ότι θα του απονεμηθεί το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας…
Ο Β.Πούτιν απολογήθηκε προς τους γονείς του λέγοντας:
«Λυπάμαι που σας κάλεσα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θέλω να σας σφίξω τα χέρια και να σας ευχαριστήσω για τον γιο σας. Είναι αληθινός ήρωας και γι αυτό χτες υπέγραψα για να του απονεμηθεί το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας. Είναι ήρωας γιατί όχι όλοι, όχι ο καθένας με πίστη στον όρκο και στο καθήκον θα παρέμεινε πιστός στους ανθρώπους τους υπό την απειλή θανάτου, εκτέλεσης» είπε ο Β.Πούτιν.
«Μόνο δειλοί άνθρωποι μπορούν να πυροβολήσουν άοπλο άνδρα και μόνο οι αληθινοί ήρωας δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον θάνατο» πρόσθεσε.
«Το ξέρω ότι καμία λέξη δεν μπορεί να σας παρηγορήσει» είπε.
«Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη Ρωσία που έχουν καρδιά, συνείδηση και μυαλό γνωρίζουν τι έγινε».
Άνθρωποι σε ολόκληρη τη Ρωσία τυπώνουν μπλουζάκια με τις τελευταίες λέξεις του Ρώσου ήρωα:
«Δουλέψτε αδέλφια».
«Δουλεύουμε αδελφέ».
Ο Ρώσος ήρωας που τον ανάγκασαν να σταθεί στα γόνατα αλλά ξεφτίλισε τους τρομοκράτες – Συγκίνηση σε όλη τη Ρωσία – Δηλώσεις Β.Πούτιν (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα0
Ο Ρώσος ήρωας που τον ανάγκασαν να σταθεί στα γόνατα αλλά ξεφτίλισε τους τρομοκράτες – Συγκίνηση σε όλη τη Ρωσία – Δηλώσεις Β.Πούτιν (βίντεο-εικόνες) - Εικόνα1














ΠΗΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις