Τα Εξάρχεια μετατρέπονται στο μεγαλύτερο hot spot προσφύγων της Αττικής , αν όχι της Ελλάδας .

. 


Δεν είναι επιστημονική φαντασία να δούμε μέσα από αυτήν την διαπίστωση και οπτική  πως θα είναι η Αθήνα μετά από 10 χρόνια .
Η σταθερή  και ανεμπόδιστη ¨εφαρμογή¨ για χρόνια ,  του λαϊκού –επαναστατικού δικαίου των αναρχικών – αντιεξουσιαστών στην περιοχή αυτή που στηρίζεται
ως δικαιολογία  – κατ αυτούς – στην σύγκρουση με τους μηχανισμούς παράπλευρης συσσώρευσης κεφαλαίου , ως μιας άλλη όψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας …. μορφή παρακράτους δλδ.
Στη διαπίστωση πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το άβατο των Εξαρχείων , που προχώρησε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη κ Νίκος Τόσκας, επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο της Πολιτείας .
Η ευκαιρία με την οποία  ,άτομα και συλλογικότητες του γνωστού ¨χώρου ¨ , στηρίξουν έμπρακτα εγχειρήματα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων , όπως στην περίπτωση  της  ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26 , μέσα από κινήματα αλληλεγγύης και όχι μόνο .
Η οριοθέτηση της περιοχής  , τόσο από την δράση των γνωστών πλέον μπαχαλάκηδων , μέσα από τις συνεχής επιθέσεις τους κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρατάσσονται στα πέριξ  , όσο και από την ανάγκη της πολιτείας να ελέγξει έμμεσα την περιοχή .
Η γνωστή πλέον ¨επιχειρηματική δράση των μπαχαλάκηδων ¨ που ευθύνονται για 11 τουλάχιστον επιθέσεις -μεταξύ άλλων- στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ, σε διαδηλώσεις και σε γήπεδα, και που εντοπίστηκαν πρόσφατα  από τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας , και που θέλουν την περιοχή ¨στρατηγείο ¨ που θα συντονίζει ανεπηρέαστα τέτοιες επιχειρήσεις και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως π.χ  στην  Εύβοια….κ.α
Δημιουργούν μια ιδιάζουσα ανομία και τις συνθήκες , να καταφύγουν στα Εξάρχεια ¨ως εργατικά χέρια ¨ σε πρώτη φάση όλοι όσοι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες – μετανάστες ( παράνομοι ),βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Αττική .
Στην συνέχεια ( ήδη γίνεται ) μόλις εδραιωθούν , θα προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους  μετατρέποντας την περιοχή σε …. Κράτος προσφύγων και μεταναστών.
Το οξύμωρο είναι ότι η πολιτεία με δεδομένη την αδυναμία της θα υιοθετήσει ως λύση μια τέτοια εξέλιξη .
Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2016 , μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε .
Εκτός εάν … αυτό θέλετε !!!





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις