Αν ισχύει πρόκειται για ξεκάθαρη προδοσία

Αν ισχύει πρόκειται για ξεκάθαρη προδοσία


O αλβανός υπουργός εξωτερικών, Ντμιτρι Μπουσάτι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Report TV, αποκάλυψε πως Αθήνα και Τίρανα συμφώνησαν και υπέβαλλαν non paper με τα θέματα που θεωρούν ότι υπάρχουν στις διμερείς
σχέσεις τους τόσο στον Επίτροπο Χάαν όσο και στην ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φ. Μονγκερινι, όπου φυσικά περιλαμβάνεται και το θέμα των Τσάμηδων!
Στην ουσία ο Μπουσάτι επιβεβαίωσε πως η πρόταση για σύσταση «μηχανισμού αντιμετώπισης των διμερών προβλητών» ανοίγει την κερκόπορτα για να επισημοποιηθεί στην ελληνοαλβανική ατζέντα, Τσάμικο ζήτημα,  διεκδίκηση δηλαδή ελληνικών εδαφών από την Αλβανία.
Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που αυτό ισχύει, το ελληνικό ΥΠΕΞ ευθύνεται για το περιεχόμενο των δηλώσεων Χάαν, ο οποίος εκ μέρους της ΕΕ θέμα «Τσάμηδων».
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουσάτι επανέλαβε ότι οι δυο πλευρές έχουν καταθέσει τα non paper στους ευρωπαίους αξιωματούχους και πως υπάρχει αναφορά στα τρία θέματα που αναφέρθηκε ο Επίτροπος Χάαν (οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, μειονότητα και Τσάμικο).
Υπό αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον Μπουσάτι,  είναι πλέον επιβεβλημένο για την  αλβανική διπλωματία να αναζητήσει τρόπους προβολής και επίλυσης του Τσάμικου στο τραπέζι των συνομιλιών με την ελληνική πλευρά μέσω της Ατζέντας των Βρυξελλών.
Αναμένεται η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις