ΚΙ ΕΝΩ ΕΔΩ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ.... ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...!!!

 
 
Συμβολική κατάληψη του ελληνικού προξενείου στη Στουτγκάρδη πραγματοποίησαν την Τετάρτη, μαθητές του ελληνικού γενικού λυκείου Στουτγκάρδης, που μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής ΕΛΜΕ για να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο λουκέτο του σχολείου τους.


Σύμφωνα με τους μαθητές και τους γονείς τους, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν έχει μεριμνήσει ώστε να δοθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την λειτουργία του σχολείου, αλλά και για την κάλυψη των θέσεων των καθηγητών με αποτέλεσμα οι μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου να μην έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους.




Τα προβλήματα , όπως υπογραμμίζει το 15μελές προεδρείο των μαθητών είναι: Η έλλειψη καθηγητών για όλα τα μαθήματα με αποτέλεσμα η 3η Λυκείου να μην έχει ξεκινήσει τη στιγμή που αυτή τη χρονιά δίνουν πανελλαδικές και φυσικά η έλλειψη χρημάτων με τις οποίες θα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του σχολείου.

Μαθητές που μίλησαν το protothema δήλωσαν: «Θα πρέπει ο υπουργός κ. Φίλης ή όποιος άλλος είναι υπεύθυνος να γνωρίζει πως για εμάς δεν είναι απλά ένα κτήριο που το κλειδώνεις και το ξεκλειδώνεις όποτε θέλεις. Είναι το κτήριο "του μέλλοντος μας". Είναι το κτήριο από το οποίο θα πάρουμε αυτό το "χαρτί" που θα μας συνοδέψει στο μέλλον της ζωής μας. Δεν παίζεις με πιόνια από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεις με τα παιδιά σου τα απογεύματα. Παίζεις με ψυχές αθώων ανθρώπων που θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους στα ελληνικά πανεπιστήμια της Ελλάδας παίρνοντας ένα ελληνικό απολυτήριο από μια ξένη χώρα που εξαιτίας σου ξενιτεύτηκαν σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο όμως με το να κλείσεις τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μείνουν εδώ τα προσφυγόπουλα της χώρας σου και να γίνουν ανειδίκευτοι εργάτες της Γερμανίας».


Ο Έλληνας πρόξενος υποδέχτηκε τη συμβολική αυτή κατάληψη ενώ οι μαθητές σε ανακοινωσή τους ανέφεραν ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον υφυπουργό παιδείας της Ελλάδας και σημείωσαν: «Θέλουμε τα ΜΜΕ να μας βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα μας γιατί αλλιώς κινδυνεύει να κλείσει το μοναδικό λύκειο στην Στουτγκάρδη και έτσι όλοι οι μαθητές να μείνουν χωρίς απολυτήριο».










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις