Ο κύβος ερρίφθη από τον Α.Τσίπρα: Ή άμεση αναδιάρθρωση χρέους ή εκλογές!

 
 
 
"Ο Σόιμπλε μπορεί να λέει οτι θέλει. Δεν σημαίνει ότι αυτό που λέει θα γίνει κι όλας". Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στο pronews.gr πηγή του Μαξίμου αναφορικά με το ερώτημα "Πώς θα αντιμετωπιστεί η θέση Σόιμπλε ότι υπάρχει συμφωνία το ζήτημα του χρέους να συζητηθεί στα μέσα του 2018 και όχι ενωρίτερα"..
 
Ξέρουν κάτι περισσότερο; Εχουν διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ; Σίγουρα το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα αν δεν καταστεί το χρέος βιώσιμο με χρονική και επιτοκιακή αναδιάρθρωση, έστω.
 
Αυτό είναι αλήθεια ότι το έκανε "γαργάρα" ο Β.Σόιμπλε, μιλώντας για "παρεξήγηση" σε ότι αφορά την άρνηση του ΔΝΤ, το οποίο έτσι ή αλλιώς πιέζεται εσωτερικά από πολές χώρες για να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους.
 
Ανεξάρτητα από τις διαβεβαιώσεις, υπάρχει αρκετή νευρικότητα για την επιμονή Σόιμπλε η οποία πλέον λαμβάνει τον χαρακτήρα εμμονής. Αν δεν γίνει κάτι μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οι προβλέψεις είναι απαισιόδοξες για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και του νομίσματος.
 
Σίγουρα δεν θα αφεθεί να "σκάσει" θέμα νομίσματος στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. "Αν νομίζει ο Μητσοτάκης ότι μπορεί να χειριστεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνεργασία με τον Σόμπλε ας μας το πει και ας συνεχίσει να υπονομεύει την ελληνική οικονομία."
 
Πάντως ο Α.Τσίπρας, στην ομιλία του σήμερα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να δώσει την αίσθηση της σύντομης εξόδου από την κρίση, εκτιμώντας ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη, έστω και μικρή, όμως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι απλώς να ανακάμψει η οικονομία, αλλά να απογειωθεί.
 
Για το λόγο αυτό η ρύθμιση του χρέους πρέπει να γίνει τώρα, αφού, σύμφωνα με την αφήγηση του πρωθυπουργού, αφενός η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και άρα το ίδιο πρέπει να κάνει και η άλλη πλευρά, και αφετέρου ο χρόνος της απόφασης  έχει την ίδια σημασία, όση και το περιεχόμενο της λύσης.
 
"Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη δύσκολη συμφωνία και το ίδιο περιμένουμε να τηρήσουν τη συμφωνία και οι δανειστές. Παρελκύσεις, καθυστερήσεις δεν θα ανεχθούμε. Έχουμε ισχυρές συμμαχίες, αυτοί που επιδιώκουν αναβολές αισθάνονται πια μόνοι" είπε ο Α.Τσίπρας απαντώντας στον Β.Σόμπλε και πρόσθεσε ότι "όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να ρυθμιστεί όχι μόνο ηθικά απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και για το συμφέρον της Ευρώπης".
 
«Ο χρόνος επίλυσης ενός προβλήματος είναι εξίσου σημαντικός και με το περιεχόμενο της λύσης» τόνισε και εξήγησε: "Μας λένε καλοπροαίρετα μήπως βάζετε ψηλά τον πήχη και μας ζητούν να περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές. Η βιασύνη μας δεν έχει να κάνει με την «εσωτερική κουζίνα», αλλά γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμο ζήτημα".
 
Αρα ο Α.Τσίπρας, το ξεκαθάρισε: "Ή τώρα ή ποτέ". Και το "ποτέ" φέρνει παραίτηση την άνοιξη, το αργότερο το φθινόπωρο του 2017...
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις