Ο Μαλίκ Ομπάμα, αδερφός του προέδρου των ΗΠΑ, ψηφίζει «δαγκωτό» Ντόναλντ Τραμπ...!!!!

 


Ο Μαλίκ Ομπάμα, ετεροθαλής αδελφός του Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που φαίνεται ότι κατα καιρούς ο Τραμπ έχει καυτηριάσει, θα ψηφίσει «δαγκωτό» και χωρίς κανέναν ενδοιασμό Ντοναλντ Τραμπ αντί Χίλαρι Κλίντον. Αυτή και μόνο
η επιλογή, του αδελφού του Ομπάμα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την υποψηφιότητα της Κλίντον, όχι μόνο είναι βαρύνουσας σημασίας αλλα δείχνει και πόσο ψεύτικες είναι οι κατηγορίες που προσάπτουν στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. Πιο συγκεκριμένα,  ο Μαλίκ Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος και κατάγεται απ' την Κένυα, μια χώρα που κλυδωνίζεται τα τελευταία χρόνια από ταραχές κι είναι στο στόχαστρο των ισλαμιστών εξτρεμιστών της Αλ Σαμπάμπ απ' τη Σομαλία. Πέραν αυτών δεν ασπάζεται τις παραδοσιακές αμερικανικές οικογενειακές αξίες.
Αλλά ο Μαλίκ Ομπάμα είναι πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ και ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου της χώρας. Και το σημαντικότερο; Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ,  το επιτελείο του οποίου τον προσκάλεσε στο τελευταίο ντιμπέιτ των προεδρικών υποψηφίων στο Λας Βέγκας – κάρφος εν τω οφθαλμώ του προέδρου Ομπάμα και της Χίλαρυ Κλίντον.

O Mαλίκ Ομπάμα στο χθεσινό ντιμπέιτ
Τα πράγματα, ωστόσο, ήταν διαφορετικά πριν από μερικά χρόνια. Ο Μαλίκ Ομπάμα ήταν κουμπάρος του ετεροθαλούς αδελφού του Μπαράκ, όταν παντρεύτηκε τη Μισέλ. Κι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ του το ανταπέδωσε σ' έναν απ' τους γάμους του Μαλίκ.

Σ' ένα αφιέρωμα του περιοδικού GQ προ τριετίας, ο Μαλίκ είπε ότι μοιράζεται με τον αδελφό του το ίδιο πάθος για εξουσία «επειδή το έχουν στα γονίδιά τους». Αλλά κάποια στιγμή ανάμεσα στο 2013 και φέτος οι σχέσεις τους χάλασαν.
«Ο αδελφός μου δεν με βοήθησε καθόλου», είπε ο Μαλίκ στην εφημερίδα New York Post αναφερόμενος σ' ένα ίδρυμα που άρχισε να στήνει στο όνομα του πατέρα τους. «Ήθελε να το κλείσω, όταν το έστησα. Δεν με στήριξε καθόλου.»

Εμπνεόμενος απ' το παράδειγμα του Μπαράκ, ο Μαλίκ κατέβηκε κάποτε υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη της Σιάγια, μιας περιφέρειας στις βόρειες ακτές της λίμνης Βικτώρια στην Κένυα, απ' όπου κατάγεται ο πατέρας του. Αλλά έλαβε μόλις 1% των ψήφων. Στις ΗΠΑ ο Μαλίκ εργάστηκε ως επί το πλείστον ως λογιστής μεταξύ άλλων στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, τη Lockheed Martin και τη Fannie Mae. Είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Μέριλαντ κι ετοιμάζεται να ρίξει «δαγκωτό» στον Τραμπ.

Πώς έτσι; Ένας απ' τους λόγους φαίνεται ότι θεωρεί έντιμο τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο κι ότι πιστεύει στο σύνθημά του: «ας ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική». Ο Μαλίκ θεωρεί ότι ψεύδονται οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Τραμπ για σεξουαλικές επιθέσεις και διερωτάται γιατί δεν βγήκαν νωρίτερα να τον καταγγείλουν. Επίσης είναι αντίθετος με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, που προωθεί ο αδελφός του και είχε δηλώσει απογοητευμένος που οι ΗΠΑ συνέβαλαν στην ανατροπή και τον επακολουθήσαντα θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, τον οποίο θεωρούσε «έναν απ' τους καλύτερους φίλους του».
Mε τον Τραμπ, όμως, φαίνεται ότι μοιράζεται και κάτι βαθύτερο: την αγάπη για τη δημοσιότητα. Ο Μαλίκ απολαμβάνει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στο ακροατήριο της προεδρικής τηλεμαχίας βρέθηκε γι άλλη μια φορά πολιορκούμενος απ' τους φωτορεπόρτερ.
O Μπαράκ Ομπάμα, πάντως, δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον των media για τον ετεροθαλή αδελφό του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο πρόεδρος δεν ασχολήθηκε και πολύ με την πρόσκληση του Τραμπ προς τον Μαλίκ. «Δεν έχουν και ιδιαίτερες σχέσεις. Άντε να μιλούν μια φορά το χρόνο», είπε...









ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις