Τι γίνεται με τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη; Αυτά που μου μετέφεραν από τη Γερμανία με έκαναν να δω το πράγμα αλλιώς…

Τι γίνεται με τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη; Αυτά που μου μετέφεραν από τη Γερμανία με έκαναν να δω το πράγμα αλλιώς...


Σήμερα τα ξημερώματα γύρισε συγγενικό μου πρόσωπο από την Γερμανία, όπου βρισκόταν δύο μήνες για επαγγελματικούς λόγους. Πίνοντας τον πρωινό καφέ συζητήσαμε για το τι είδε στη χώρα αυτή, καθώς και τις λοιπές χώρες που
επισκέφθηκε τις 57 μέρες που έλειπε στο εξωτερικό.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης μπορώ να πω με εξέπληξε, αφού τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έλαβα βάζουν τα κομματάκια του παζλ στις σωστές τους θέσεις και έτσι μπορώ να πω ότι έχω μια καλύτερη εικόνα για τη συμπεριφορά των «συμμάχων» και ετέρων μας.
Ο συνομιλητής μου, μετέφερε μια απίστευτη εικόνα, που ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος αν την έχουμε ζήσει εμείς στους 16 μήνες που η χώρα μας μαστίζεται από την μεταναστευτική κρίση.
Στη Γερμανία κατά μέσο όρο εισέρχονται καθημερινά περί τους 10 έως και 17.000 μετανάστες, ενώ κάποιες μέρες του μήνα ο αριθμός αυτός φθάνει τα 20.000 άτομα και μιλάμε για δεδομένα ΣΗΜΕΡΙΝΑ και όχι όταν η μεταναστευτική κρίση βρισκόταν στο ζενιθ της, πέρυσι το καλοκαίρι – φθινόπωρο.
Το πρόβλημα στην χώρα – ηγέτιδα της Ε.Ε. εντείνετε από την παραβατική συμπεριφορά των ανθρώπων αυτών με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει τους Γερμανούς στα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα, ενώ στις μεγάλες πόλεις εκτός από το γκέτο των μεταναστών πλέον υπάρχουν και οι «αποστειρωμένες περιοχές των νεοναζί» όπως μου τις αποκάλεσε όπου δεν τολμάει ούτε αστυνομία να μπει, ούτε και αλλοεθνής. Και οι περιοχές αυτές μέρα με την μέρα μεγαλώνουν.
Λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων ο συνομιλητής μου καθημερινά βρισκόταν σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων  όπου ο ίδιος διαπίστωσε καραβάνια μεταναστών να εισέρχονται στη Γερμανία, ενώ ο μηχανισμός υποδοχής είναι μεν παρόν, αλλά δεν μπορεί να αντέξει την τόσο μεγάλη πίεση. Συνεργάτες που έχει στην περιοχή του μετέφεραν ότι οι μεταναστευτικές ροές αν και ανακόπηκαν για αρκετούς μήνες από τον περσινό χειμώνα μέχρι και τα μισά του φετινού καλοκαιριού οι νέοι δρόμοι από Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, αλλά και ο νέος θαλάσσιος δρόμος από τη Μαύρη Θάλασσα έχουν όχι απλά επαναφέρει το πρόβλημα, αλλά μιλούν για νέο υπερτριπλάσιο μεταναστευτικό ρεύμα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ενόψει και τον επερχόμενων σε έναν χρόνο περίπου εκλογών, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, έχει άτυπα επιβάλει σιωπή στα ΜΜΕ (ρε γαμώτο όλοι στο μάθημα τον  Αλέξη έχουν;;;) Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται μια πυριτιδαποθήκη στην οποία έχουν ανάψει το φυτίλι και απλά δεν ξέρουν αν είναι βραδύκαυστό ή κανονικό… Απλά περιμένουν την έκρηξη, είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά. Φυσικά το 70% του πληθυσμού ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟ (είπα καθηγητή έχουν τον Αλέξη, ξέρουν αυτοί) ενώ το 30% έχει στραφεί στα ακραία κόμματα και λαμβάνει προφυλάξεις και κάνει ετοιμασίες, όχι απλά επιβίωσης (όπως άλλωστε κλήθηκαν από την ίδια την Μέρκελ) αλλά ΠΟΛΕΜΟΥ.
Φανταστείτε λοιπόν ότι εκτός από τη Γερμανία και οι λοιπές χώρες του βορρά αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα και είναι αυτές οι χώρες οι οποίες έπρεπε να «ελαφρύνουν» την Ελλάδα κατά 33.000 μετανάστες και δεν το έχουν κάνει… Και μετά ακούς τον Μουζάλα στη Βουλή να λέει ότι άρες μάρες κουκουνάρες  περί μη εφαρμογής της συμφωνίας εκ μέρους των ετέρων. Απλά δεν έχει την συνολική εικόνα ή την έχει και πουλάει φούμαρα στον Ελληνικό Λαό.
Ας το καταλάβουμε, στην μεταναστευτική κρίση, όπως και στις κρίσεις που έχουμε σε εξέλιξη (ανθρωπιστική, οικονομική) αλλά και σε αυτές που έρχονται (πολεμική, εξεγέρσεων) ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και σταματήσουμε τις ηλίθιες ιδεοληψίες τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να λάβουμε πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Όσο κολλάμε στον δήθεν ανθρωπισμό και την δήθεν αλληλεγγύη τόσο η χώρα θα διαλύεται. Όσο περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε τόσο χρόνος χάνεται και μάλιστα χρόνος πολύτιμος.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις