Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν, Τραμπ – Τι ειπώθηκε, τι αποφασίστηκε

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν, Τραμπ – Τι ειπώθηκε, τι αποφασίστηκε


Οι δύο πολιτικοί άνδρες, τους οποίους στηρίζει η δεξιόστροφη Παλαιά Τάξη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου
τηλεφωνική συνομιλία.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, συμφώνησαν να εργαστούν για μια «εποικοδομητική συνεργασία» και μένει να δούμε αν τελικά αν η Παλαιά Τάξη αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του Λευκού Οίκου, μέχρι να παραδώσει το αξίωμα ο Μπαράκ Ομπάμα τον Γενάρη.
Η ρωσική προεδρία ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία και επιδιώκουν μάλιστα να συναντηθούν κατ’ ιδίαν, κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Όπως μεταδίδεται, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, ενώ στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε και το συριακό θέμα.
Επιπλέον, όπως τονίζει το Κρεμλίνο, υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η σημασία της δημιουργίας μιας σταθερής βάσης για τις διμερείς, αλλά και για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα πρέπει να «επιστρέψουν σε μια ρεαλιστική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών και την σταθερότητα και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο».
Οι επιτελείς του Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι ο Πούτιν συνεχάρη τον Αμερικανό μεγιστάνα και ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επικοινωνούν τακτικά.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις