Αεροσκάφος συνετρίβη στην Κολομβία με 81 επιβαίνοντες - Μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Chapecoense - Έξι επιζώντες

 


Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι (72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος) συνετρίβη στην Κολομβία τις πρωινές ώρες στην Κολομβία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί
ζωντανοί τουλάχιστον 10 άνθρωποι και ότι το αεροσκάφος μετέφερε την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense αναβιώνοντας φόβους για μια νέα τραγωδία τύπου Τορίνο του 1949 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1958. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πώς μόνο 6 είναι οι επιζώντες που έχουν επιβεβαιωθεί.
Το αεροσκάφος της εταιρίας Lamia, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνετρίβη εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Βολιβία και είχε προορισμό το αεροδρόμιο της Κολομβία Μεντεγίν. Κατά άλλες πληροφορίες το αεροσκάφος έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης.
Μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense από τη νότια Βραζιλία, η οποία είχε προγραμματιστεί για να παίξει στον τελικό του Copa Sudamerica εναντίον Ατλέτικο Νασιονάλ την Τετάρτη στο Μεντεγίν.Αυτή την στιγμή ασθενοφόρα και ελικόπτερα έχουν σπεύσει στην περιοχή στην αναζήτηση επιζόντων και μεταφοράς τραυματιών. Πρόκειται αναμφίβολα πάντως όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για μία νέα αεροπορική τραγωδία.

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις