Βρετανική ΜΚΟ προειδοποιεί τουρίστες: Μην καταγγέλλετε βιασμούς στα ΗΑΕ

Βρετανική ΜΚΟ προειδοποιεί τουρίστες: Μην καταγγέλλετε βιασμούς στα ΗΑΕ


Το «Κρατούμενοι στο Ντουμπάι», μια οργάνωση που βοηθά ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα της αδικίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προειδοποιήσει ενάντια στις αναφορές βιασμού ή άλλων εγκλημάτων στη χώραΜια
φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε, ότι οι Βρετανοί τουρίστες και ομογενείς στο Ντουμπάι και σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), δεν θα πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά βιασμού μετά τη σύλληψη μιας Βρετανίδας που κατήγγειλε ότι τη βίασαν και συνελήφθη για «εξωσυζυγικό σεξ» .
Το «Κρατούμενοι στο Ντουμπάι», μια οργάνωση που βοηθά ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα της αδικίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προειδοποιήσει ενάντια στις αναφορές βιασμού ή άλλων εγκλημάτων στη χώρα, λόγω «χειραγώγησης, όταν πρόκειται για ποινικές κατηγορίες» και «ρατσιστικές» προκαταλήψεις που πραγματοποιούνται κατά δυτικών τουριστών.
Η Radha Stirling, ιδρύτρια της οργάνωσης, είπε ότι μετά την πρόσφατη υπόθεση – καθώς και μια σειρά από άλλα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών όπου τα θύματα βιασμού έχουν συλληφθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να μην αναφέρουν το έγκλημα.
«Η αστυνομία εκεί δέχεται πολλές καταγγελίες βιασμού που είναι ψευδείς, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από δυσαρεστημένες πόρνες ως αντίποινα», αναφέρει.
«Εξαιτίας αυτού η αστυνομία είναι δύσπιστη όσο αφορά ψευδείς κατηγορίες, έτσι ώστε όταν μια έκθεση έρχεται, σκέφτονται, «Ω, ίσως το κορίτσι ήταν μεθυσμένο και το μετάνιωσε την επόμενη μέρα»».
«Υπάρχει και η κοινωνική αντίληψη ότι αν μια γυναίκα πίνει αλκοόλ, έχει συναινέσει σε σεξουαλική πράξη.  Και υπάρχει επίσης μια ρατσιστική νοοτροπία του τύπου: Είναι Βρετανή έτσι ήταν μάλλον μεθυσμένη και το ήθελε».
Τι συνέβη με την τουρίστρια Βρετανή τουρίστρια κατήγγειλε στην αστυνομία του Ντουμπάι ότι έπεσε θύμα βιασμού και τελικά βρέθηκε… «και βρεγμένη και δαρμένη». Η αστυνομία συνέλαβε την τουρίστρια και της απαγγέλθηκε κατηγορία για μοιχεία.
Η 25χρονη γυναίκα, της οποία τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους, έκανε διακοπές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο Βρετανούς τον περασμένο μήνα.
Κατήγγειλε το βιασμό στο αστυνομικό τμήμα και τότε φέρεται να συνελήφθη για παραβίαση της νομοθεσίας περί εξωσυζυγικών σχέσεων. Την ίδια στιγμή οι δύο φερόμενοι ως βιαστές επέστρεψαν ανενόχλητοι στην Βρετανία.










ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις