Νέες περικοπές στην άμυνα αφήνουν την Ελλάδα στο έλεος των εχθρών της

Νέες περικοπές στην άμυνα αφήνουν την Ελλάδα στο έλεος των εχθρών της


Οι περικοπές στον χώρο της Άμυνας πρόκειται να ξεπεράσει τα 400εκ. ευρώ το νέο έτος, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλη αβεβαιότητα σε χιλιάδες στρατιωτικούς που
βλέπουν να εγκαταλείπονται από την κυβέρνηση.
Έτσι παρά τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μηνών, μόνο το νέο έτος, το Υπουργείο Άμυνας θα αναγκαστεί να καταβάλει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 3ου μνημονίου. Επίσης τα ισοδύναμα μέτρα για να μην παγώσουν οι απολαβές των στρατιωτικών δεν βρέθηκαν, όπως θα έπρεπε μέσα στο φθινόπωρο, και ως εκ τούτου προβλέπεται το οριστικό "πάγωμα" αυτών από τις αρχές του νέου έτους.
Θα είναι ενταγμένο στις γενικές περικοπές του ΥΠΕΘΑ, το οποίο από το 2009 έχει κόψει τον προϋπολογισμό του ήδη στο 15%, την ώρα που η γειτονική Τουρκία του πολεμοχαρή Ερντογάν ξοδεύει δυσθεώρητα ποσά κάθε χρόνο για εξοπλιστικά προγράμματα.
Και φυσικά δεν υπάρχει και η λύση της πώλησης οπλικών συστημάτων, όπως των αρμάτων  Μ60 και Μ48 που αρχικά είχαν προταθεί, καθώς πολύ απλά δεν ανήκουν αποκλειστικά στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ!
Εν μέσω περιόδου έντασης και προετοιμασιών οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες εντατικοποιούνται κατά εγκληματική αμέλεια των ιθυνόντων.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις