Απειλούν τους νησιώτες να συμμορφωθούν στο προσφυγικό και μοιράζουν μετρητά στους «μετανάστες»

Απειλούν τους νησιώτες να συμμορφωθούν στο προσφυγικό και μοιράζουν μετρητά στους «μετανάστες»


Η για πρώτη φορά Αριστερά απειλεί τους νησιώτες λέγοντάς τους να συμμορφωθούν με τις επιταγές που επιβάλλει το προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο εξαρχής δεν δήλωσαν καμία ανησυχία και φόβο και τώρα που τα
πράγματα τους παρασέρνουν, ως άλλη λύση προτείνουν την με το «έτσι θέλω» συνεργασία, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες.
Ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στα  τελευταία γεγονότα στο κέντρο αλλοδαπών  της Μόριας, δήλωσε πως «Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη βελτίωση των συνθηκών» και τους κάλεσε «να πάψουν να ακούνε λαϊκίστικες λύσεις και να υποστηρίξουν τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων».
Μάλιστα τόνισε πως «η η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητεί κλίμα συναίνεσης, αλλά από ένα σημείο και μετά θα επιβάλουμε τις λύσεις».
Ακόμη, μίλησε για  «μαύρη προπαγάνδα» στα νησιά» και δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η ΝΔ έχει συνταχθεί με ακροδεξιά στοιχεία και υποκινεί τον πληθυσμό».
Ο κ. Μουζάλας όμως ανέφερε και κάτι άλλο, σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και αυτό αφορά την παροχή μετρητών ή κουπονιών για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών, κίνηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο και τόνισε πως τα κέντρα αλλοδαπών θα μειωθούν κατά το ήμισυ με ταυτόχρονη μείωση και του αριθμού σε αυτά μεταναστών και τέλος δεν έλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για το πολύ πιθανό πλέον σενάριο «ναυαγίου» της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν συμβεί αυτό και πλημμυρίσει η χώρα μας με εκατομμύρια μετανάστες μέσω Τουρκίας, πράγμα που άφησε ανοιχτό και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν;







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις