Γυρίζουν την πλάτη στον εμβολιασμό για την γρίπη και οι γιατροί -Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακαλάει τους γιατρούς να εμβολιαστούν

Γυρίζουν την πλάτη στον εμβολιασμό για την γρίπη και οι γιατροί -Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακαλάει τους γιατρούς να εμβολιαστούν


Περί τα 18.000 εμβόλια έχει στείλει από τον Οκτώβριο το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ με σκοπό να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και δη αυτοί που εργάζονται με βρέφη, σε ΜΕΘ και με ασθενείς που
ανήκουν στις υψηλές ομάδες κινδύνου… Σκοπός είναι να εμβολιαστεί φέτος τουλάχιστον το 20% των γιατρών και νοσηλευτών την ώρα που πέρσι το ποσοστό αυτό δεν ξεπέρασε το 10,5%. Για τον λόγο αυτό μάλιστα από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα νοσοκομεία ειδικές πράσινες κάρτες εμβολιασμού που θα συμπληρώνουν ετησίως με τους εμβολιασμούς τους γιατροί και νοσηλευτές.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, «»πρέπει μέσω της καμπάνιας να πιέσουμε τους επαγγελματίες υγείας ότι είναι μεγάλη κοινωνική και επαγγελματική ανευθυνότητα να μην εμβολιάζονται με το αντιγριπικό εμβόλιο ετησίως, πόσο μάλλον όταν έρχονται σε επαφή με βρέφη, ανοσοκατασταλμένους και άλλους ασθενείς υψηλού κινδύνου».
Η κ. Δεδούκου είπε εξάλλου ότι για την φετινή καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει έτοιμο τηλεοπτικό σποτ, έχουν αποσταλεί από τον περασμένο μήνα ενημερωτικά φυλλάδια σε υγειονομικούς ενώ γίνονται παράλληλα κινήσεις διάχυσης της πληροφορίας για τον έγκαιρο εμβολιασμό όλων όσων είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ασθενών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε εξάλλου για τους εξαιρετικά παχύσαρκους που φαίνεται να είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις επιπλοκές ενώ και για τις έγκυες γυναίκες είναι απολύτως απαραίτητος ο εμβολιασμός καθώς προστατεύουν όχι μόνο τις ίδιες αλλά και τα νεογνά τους.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις