Επίσημη απόφαση! Θα καταγράφονται χωρίς ενημέρωση τηλεφωνικές κλήσεις στην Ελλάδα

Επίσημη απόφαση! Θα καταγράφονται χωρίς ενημέρωση τηλεφωνικές κλήσεις στην Ελλάδα


Όσοι μας παρακολουθούν το γνωρίζουν εδώ και χρόνια και φυσικά δεν περιμένουν την ταινία για τον Σνόουντεν, προκειμένου να το μάθουν.
Μία είδηση αποδεικνύει του λόγου
το αληθές και αφορά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι εισπρακτικές εταιρείες όταν  τηλεφωνούν  σε οφειλέτη Τράπεζας και στο τηλέφωνο απαντά  συγγενής  ή φίλος ή άλλο  τρίτο πρόσωπο,  λόγω απουσίας του οφειλέτη, η κλήση αυτή καταγράφεται εν αγνοία ουσιαστικά εκείνου που απαντά στο τηλέφωνο.
Με απόφαση της Αρχής Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όταν απαντά στην τηλεφωνική κλήση οφειλέτη συγγενής ή τρίτο πρόσωπο το στέλεχος της εισπρακτικής εταιρείας δεν θα ενημερώνει ότι η κλήση αυτή καταγράφεται, καθώς η εισπρακτική εταιρεία θα έχει καταχωρήσει σε κάποια εφημερίδα ότι οι «κλήσεις αυτές  καταγράφονται».
Αναλυτικότερα, η Αρχή (απόφαση 53/2016) αποφάσισε ότι η ενημέρωση των τρίτων - µη οφειλετών για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων  της εισπρακτικής εταιρείας µε αυτούς «στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνοµιλίας  αλλά δια του Τύπου».
Η Αρχή αναφέρει ότι σύμφωνα με την νομοθεσία και με σκοπό τον έλεγχο  της  δραστηριότητας των εισπρακτικών εταιρειών από τη Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ), υπάρχει υποχρέωση  να καταγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι  τηλεφωνικές κλήσεις  προς τους  καλούµενους οφειλέτες, ανεξάρτητα από το ποιος απαντά την κλήση, δηλαδή  ο οφειλέτης ή τρίτο πρόσωπο.
Με λίγα λόγια, δεν θα σε ρωτάνε καν.
Ούτε τους ενδιαφέρει αν χρωστάς εσύ ή όχι.
Τα πάντα θα καταγράφονται επίσημα και όχι μόνο από εισπρακτικές εταιρείες, καθώς ανεπίσημα καταγράφονται εδώ και χρόνια.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις