Χαμός στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ πλησίασε «στον πόντο» την Χ.Κλίντον η οποία αποκαλύφθηκε ότι είχε στήσει το debate!

 


Μια «ανάσα» από την Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται πλέον ο Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιάσει μια «εκρηκτική» άνοδο στις δημοσκοπήσεις των συστημικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας την Δημοκρατική υποψήφια πλέον στα
όρια του στατιστικού λάθους στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Η άνοδος αυτή σχετίζεται φυσικά με το άνοιγμα ξανά από το FBI της υπόθεσης των email της Χίλαρι Κλιντον, υπόθεση που η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήθελε να αφήσει πίσω της μετά την απαλλαγή στις 5 Ιουλίου.
Ήταν τότε που ο διευθυντής του FBI James Comey είχε παρουσιάσει δημόσια το πόρισμα από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει λέγοντας πως αν και η Χ.Κλίντον είχε αποστείλει και είχε δεχθεί απόρρητα email μέσω του προσωπικού server και ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» σε αυτό, εντούτοις πρότεινε στο υπουργείο δικαιοσύνης την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία σχετιζόμενη με την υπόθεση.
Και ενώ η Χ.Κλιντον θεωρούσε πως είχε αφήσει την ιστορία αυτή πίσω της, βλέποντας ταυτόχρονα να προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και μέσα από αυτές το «περίγραμμα» του Λευκού Οίκου» ξαφνικά στις 28 Οκτωβρίου ο διευθυντής του FBI ειδοποίησε το Κογκρέσο πως και σχετικά με έρευνα «που δεν σχετίζεται άμεσα με την Χ.Κλίντον η υπηρεσία έλαβε γνώση κάποιων email τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση», ανακοινώνοντας ουσιαστικά το άνοιγμα του φακέλου που αφορά την υπόθεση της υποψήφιας των Δημοκρατικών.
Από εκεί και πέρα οι  αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές φέροντας την βοηθό της Χ.Κλίντον την Huma Abedin, να έχει σχέσεις με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ μέσω των οποίων εξασφάλιζε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία με αντάλλαγμα ίσως την προσφορά σε αυτές  τις χώρες απόρρητων πληροφοριών, ενώ στην τελευταία εξέλιξη ο επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας John Podesta φαίνεται να έχει δεχθεί email από την Tina Flournoy (πρώην επικεφαλής του γραφείου του Μπίλ Κλίντον) να αναφέρει: «Δωρητές ξένων  κυβερνήσεων: Όλα τα λεφτά είναι μέσα».




Όλες αυτές οι αποκαλύψεις φαίνεται πως έχουν τραυματίσει πέρα από κάθε σημείο επανόρθωσης της Χ.΄Κλίντον η οποία παρά την αμέριστη βοήθεια των αμερικανικών συστημικών ΜΜΕ δεν μπορεί να αναχαιτίσει την πτώση της, στη μεγαλύτερη ανατροπή των αμερικανικών εκλογών που έχει γίνει ποτέ.
Έτσι ακόμη και αυτά δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την εκτόξευση  του Ν.Τραμπ στις δημοσκοπήσεις. Ένα από αυτά το Real Politics το οποίο διατηρεί το μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ δείχνει πλέον τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο να βρίσκεται σε απόσταση αναπμοής της τάξης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων (στα όρια του στατιστικού λάθους) με μια δυναμική που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή που θα φτάσει.
Έτσι η Χ.Κλίντον προηγείται μεν με 47,5% έναντι 45% του Ν.Τραμπ, αλλά η «φόρα» που έχει πάρει πλέον ο Αμερικανός επιχειρηματίας δύσκολα μπορεί να αναχαιτιστεί, με όσα «σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης» και αν βγάλουν στη δημοσιότητα τώρα.
Χαρακτηριστικό δείγμα της ανόδου αυτής είναι πως μόλις στις 19 Οκτωβρίου η Χ.Κλίντον προηγείτο του Ν.Τραμπ με 48,6% έναντι 42,1% με διαφορά δηλαδή 6,5 μονάδων η οποία πλέον έχει εξανεμιστεί.
Παρά  το γεγονός ότι απομένουν μόλις 8 ημέρες για τις εκλογές, ο Ν.Τραμπ για πολλούς βρίσκεται πολύ πιο πάνω από την αντίπαλό του στις πραγματικές δημοσκοπήσεις αναγκάζοντας και τα αμερικανικά ΜΜΕ να αρχίσουν να γυρίζουν την εικόνα για να μην βρεθούν εντελώς εκτεθειμένα  το βράδυ των αποτελεσμάτων.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά για την Χιλαρι, αποδείχθηκε ότι είχε στήσει το debate για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ! Δηλαδή, τελικά ο Ντονάλντ Τράμπ είχε δίκιο όταν κατηγορούσε την Χίλαρι Κλίντον πως είχε στην κατοχή της κάποιες ερωτήσεις από το debate νωρίτερα για να τις προετοιμάσει.  
Στα πρόσφατα emails από την εκστρατεία της Χίλαρι που διέρρευσε το WikiLeaks, η Donna Brazile, αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτης του CNN είχε στη διάθεσή της πολλές λεπτομέρειες σχετικά με ερωτήσεις που έγιναν στο debate.
Σε ένα από τα email φαίνεται ότι η Brazile έδινε λεπτομέρειες στο επιτελείο της Κλίντον για το τι θα κληθούν να συζητήσουν στο debate του CNN που έγινε στις  6 Μαρτίου.
Μια άλλη διαρροή από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι δείχνει ότι η πρώην -πλέον- συνεργάτης του CNN έστειλε πριν το debate μια ερώτηση στην Χίλαρι Κλίντον.
Μετά την διαρροή το CNN ανακοίνωσε ότι η Brazile υπέβαλε την παραίτησή της την οποία και έκανε δεκτή στις 14 Οκτωβρίου. 
Οι εκ των έσω πληροφορίες στην Κλίντον είχαν συνεχή ροή. Στις αρχές του μήνα ένα άλλο email που αποκάλυψαν τα Wikileaks με αποστολέα την Donna Brazile έδινε πληροφορίες σε ερώτηση σχετικά με τη θανατική ποινή που η Χίλαρι κλήθηκε να απαντήσει την επόμενη ημέρα σε εκδήλωση.










ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις