5 Αλγερινοί υπεύθυνοι για τις 4 διαρρήξεις στη Μυτιλήνη Καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας

 


Οι δράστες των τεσσάρων διαρρήξεων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνοδεύτηκαν από εκτεταμένες ζημιές καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της Μυτιλήνης ως
πέντε Αλγερινοί μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων της Μόριας.
Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ήταν υπεύθυνοι και για άλλες 19 παρόμοιες εισβολές σε επιχειρήσεις!
Οι πέντε αλλοδαποί που φιλοξενούνται στο hot spot έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται ως οι βασικοί ύποπτοι για όλες τις λεηλασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα της περιοχής.
Η σύλληψή τους θεωρείται βέβαιη, καθώς τα πλάνα δείχνουν καθαρά κάποιους από αυτούς να σπάζουν με πέτρες τις τζαμαρίες και να αρπάζουν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.
Τελευταίοι στόχοι του πλιάτσικου που έχει αναστατώσει κατοίκους και εμπόρους στη Μυτιλήνη ήταν δυο ταβέρνες, ένα κατάστημα οπτικών και το γραφείο της Δ.Ε.Η..
Οι απανωτές κλοπές με τις φθορές που τις ακολουθούσαν είχαν θορυβήσει τον εμπορικό σύλλογο του νησιού, που ζήτησε την άμεση εξιχνίαση των περιστατικών από την Αστυνομία.
Σκηνικό πολέμου στη Μυτιλήνη: «Όπου υπήρχε διάρρηξη, υπήρχε αίμα», λέει o πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου
Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που είδαν ακόμη ένα «σκηνικό πολέμου» να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους από μετανάστες, οι οποίοι αυτή τη φορά ξέφυγαν από τα όρια του  hot spot της Μόριας και έκαναν επιδρομές στα μαγαζιά της Μυτιλήνης.
Κατάστημα οπτικών, το υποκατάστημα της ΔΕΗ, αλλά και ταβέρνες έγιναν στόχοι των μεταναστών, που κρατώντας πέτρες έσπαγαν τις τζαμαρίες αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.
Τα περιστατικά διαρρήξεων είναι απανωτά τις τελευταίες ημέρες, όπως είχε ανακοινώσει ο εμπορικός σύλλογος του νησιού, και έρχονται να προστεθούν στη  μεγάλη λίστα των επικίνδυνων περιστατικών που καταγράφεται από τις αστυνομικές αρχές με πρωταγωνιστές μετανάστες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, που μετέβη στα καταστήματα τα οποία δέχτηκαν τις επιθέσεις περιέγραψε όσα όλα είδε:  «Αυτό που με συγκλόνισε πάρα πολύ ήταν η ποσότητα του αίματος που είδα  μέσα στα μαγαζιά. Αυτοί οι άνθρωποι  μάλλον είχαν πέτρες στα χέρια τους  και με αυτές  έσπαγαν τις τζαμαρίες των μαγαζιών  και κοβόντουσαν τα χέρια τους. Όπου υπήρχε διάρρηξη, υπήρχε και αίμα. Τα  πεζοδρόμια των μαγαζιών είναι πλακόστρωτα  και το αίμα έτρεχε πάνω σε αυτά. Έσπασαν  πολλά μαγαζιά , διέρρηξαν εστιατόρια  και πήραν νερά και χαρτοπετσέτες  για να επουλώσουν τις πληγές τους».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαρίσβα η χθεσινή βραδιά ήταν από τις πλέον επεισοδιακές αλλά όπως λέει η κατάσταση τείνει να μονιμοποιηθεί, αν δεν υπάρξει επέμβαση της Πολιτείας. « Η χθεσινή βραδιά ήταν η πιο επεισοδιακή αλλά αυτό το φαινόμενο είναι συχνό τις τελευταίες εβδομάδες. Προχτές έκλεψαν ένα λογιστικό γραφείο  και άρπαξαν 2000 ευρώ. Δεν ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι. 
Νιώθεις ότι βιάζεται  ο προσωπικός σου χώρος και με τι ψυχολογία να συνεχίσουν οι καταστηματάρχες εδώ στη Μυτιλήνη. Ψάχνει η αστυνομία να τους βρει  και μόλις τους πιάσει θα πάνε εισαγγελέα και θα τους απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα και το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν».

Ήδη οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες που διέρρηξαν τα καταστήματα και προκάλεσαν ζημιές αν και οι καταστηματάρχες της Μυτιλήνης δηλώνουν απογοητευμένοι αφού θεωρούν πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις