Ουτοπία οι δημοκρατικές διαδικασίες στον κόσμο των τοκογλύφων


Προεκλογικά ο Trump κατηγορούσε την Wall Srreet για τη ληστεία των Αμερικανών. Μετά την εκλογή του... διόρισε Υπουργό Οικονομικών τον περιούσιο Steven Mnuchin... άνθρωπο της Goldman Sachs και συνέταιρο του George Soros. 

Η τράπουλα είναι σημαδεμένη... Οι περιούσιοι τοκογλύφοι είναι απίστευτα ικανοί στο να δημιουργούν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους την ψευδαίσθηση της επιλογής και την ελπίδα ότι έρχονται ανατροπές.
Ξεχνάμε ότι σε όσες περιπτώσεις υπήρξε ακόμα και υποψία για ενδεχόμενη ανατροπή του Συστήματος είχαμε άμεσο ξέσπασμα πολέμων, εμφυλίων, πραξικοπημάτων κλπ. Να περιμένει κανείς ανατροπές μέσω πολιτισμένων δημοκρατικών διαδικασιών απέναντι σε διεθνείς παντοδύναμους οργανισμούς, που ισοπεδώνουν ολόκληρες χώρες, για να επιβάλλουν ελεγχόμενες κυβερνήσεις... είναι προφανώς ουτοπικό.



"Σε μια διαφημιστική καμπάνια που κυκλοφόρησε λίγο πριν τις εκλογές, η ηχηρή φωνή του Donald J. Trump ακουγόταν πάνω από μια σειρά φωτογραφιών της Wall Street. Περιέγραφε "μια παγκόσμια δομή εξουσίας που είναι υπεύθυνη για τις οικονομικές αποφάσεις που έχουν ληστέψει την εργατική μας τάξη, ξεγύμνωσαν τη χώρα μας από τον πλούτο της, και έβαλε τα χρήματα αυτά στις τσέπες μιας χούφτας μεγάλων εταιρειών".
Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο κερδοσκόπος δισεκατομμυριούχος George Soros και ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs πέρασαν από την οθόνη.
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις