Επέλαση του χιονιά - Η Αττική στα «λευκά»

 
 
 
Με χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
 
Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στα προάστια της Αθήνας με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ακόμη και στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε.
 
Παρ' όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή, ενώ δυσκολίες υπάρχουν στους πλευρικούς δρόμους που εξαιτίας του γεγονότος πως δεν «πατιούνται» αρκετά, το χιόνι προλαβαίνει να τους σκεπάσει.
 
 
 
«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας: «Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου
 
Όπως αναφέρει το meteo.gr η κακοκαιρία οφείλεται στην εισβολή πολύ ψυχρών αέριων μαζών στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Αυτό σε συνδυασμό με την κατεύθυνσή τους από βορρά προς νότο κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας θα έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρο-ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, αλλά και των νησιών του Αιγαίου έως περίπου το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα αύριο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ παγετός αναμένεται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρονται στο meteo.gr:
 
Την Πέμπτη περιμένουμε χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία – Πήλιο) και κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα εκδηλωθούν χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των νησιών και πρόσκαιρα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις προαναφερόμενες νησιωτικές περιοχές ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη στροφή σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα που θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.
 
Την Παρασκευή αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και στις Σποράδες, Μαγνησία (Πήλιο). Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με μικρότερη όμως ένταση.
 
Οδηγίες αυτοπροστασίας για τους πολίτες
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
 
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
 
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
 
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
 
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
 
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
 
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
 
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
 
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
 
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 
Αν μετακινούνται πεζή :
 
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
 
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
 
Η Περιφέρεια Αττικής
 
Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν τεθεί σε επιφυλακή και είναι έτοιμες να συνδράμουν με τα διαθέσιμα μέσα, στα οποία περιλαμβάνονται εικοσιπέντε εκχιονιστικά μηχανήματα, δέκα φορτωτές και δύο γερανοί ρυμούλκησης οχημάτων, ενώ ανάλογα με την ένταση των φαινομένων δύναται να ενισχυθούν και από άλλα μηχανήματα.
 
Παράλληλα, η Περιφέρεια αναφέρει ότι διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος που είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία, για τυχόν ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.
 
Χιονόπτωση αναμένεται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία – Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας
 
Από την Τετάρτη ξεκίνησε χιονόπτωση στις περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του περιφερειακού μετεωρολογικού κέντρου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη Λάρισα. Χιονόπτωση αναμένεται και στο Πήλιο, αλλά και στον Όλυμπο.
 
Στη πόλη της Λάρισας, το απόγευμα της Τετάρτης έπεσαν κάποιες νιφάδες χιονιού, όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση, δεν προβλέπεται να υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα υπάρξουν στην περιοχή.
 
Σε ετοιμότητα βρίσκονται πάντως οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρούς ανέμους και κάποιες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης , αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
 
Για το λόγο αυτό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.
 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ? όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.
 
Χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Ήπειρο
 
Την Τετάρτη το βράδυ άρχισε να χιονίζει στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι έπεσε σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό.
 
Ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τη νύχτα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -14 βαθμούς στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.
 
Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
 
Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.
 
Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.
 
Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 
Απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, λόγω θυελλωδών ανέμων
 
Ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Ζακύνθου, είναι τα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν έως και 9 μποφόρ.
 
Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου θα εκδοθεί νέο μετεωρολογικό δελτίο.
 
Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου φτάνουν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».
 
Από το απόγευμα της Τετάρτης χιονίζει στην Πάρνηθα, ενώ λίγο πριν τις 8 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το Ζυγό, με την τροχαία να συστήνει στους οδηγούς να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Πεντέλης - Νέας Μάκρης από την Διονύσου και στην Διονύσου από την Θησέως και πάνω. 
 
Πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα Βίλια και τα Δερβενοχώρια, με τους οδηγούς που έπρεπε να κινηθούν στο δρόμο προς το Πόρτο Γερμενό να πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
 
Ακινητοποιούνται οι νταλίκες στο Καπανδρίτι
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η Τροχαία το πρωί της Πέμπτης σταματά τις νταλίκες που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων του Καπανδριτίου. Τα πρώτα οχήματα σταμάτησαν περίπου στις 5 το πρωί, όταν προς στιγμήν δημιουργήθηκε ουρά περίπου 800 οχημάτων. Άμεσα όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία για τα ΙΧ διεξάγεται κανονικά.
 
Η κυκλοφορία για τις νταλίκες εξάλλου έχει απαγορευτεί στο τμήμα από τον Άγιο Στέφανο ως τον Σύριο και στα δύο ρεύματα.
 
Κλειστή για τις νταλίκες είναι και η επαρχιακή οδός Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.
 
 
Προβλήματα στον Καρέα - Κλειστός ο κεντρικός δρόμος
Προβλήματα παρατηρούνται νωρίς το πρωί στον Καρέα, όπου λόγω της χιονόπτωσης έκλεισε ο κεντρικός δρόμος. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, κάποια οχήματα ακινητοποιήθηκαν στην είσοδο της πόλης. Πάντως, σύμφωνα με τον  κ. Κατωπόδη, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα.
 
 
Προβλήματα στα πελάγη από τα Μποφόρ
Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. 
 
Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
 
Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
 
Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.
 
Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.
 
Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 
Ο καιρός σήμερα
 
Για σήμερα Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις στην κεντρο-ανατολική ηπειρωτική χώρα (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα), αλλά και πρόσκαιρα σε χαμηλά υψόμετρα των νησιών του Αιγαίου και την Κρήτη, με τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο υπόλοιπο Αιγαίο χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια, ενώ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, με παγετό τις πρωινές ώρες.
 
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
 
Μακεδονία, Θράκη
 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. 
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 ως 4 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στο ορεινά. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα ως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 ως 9 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -5 ως 4 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 ως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη 
 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και τις πρωινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 10 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.
 
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Αττική 
 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στο κέντρο της πόλης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 ως 4 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη  
 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 ως 3 βαθμούς κελσίου.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις